Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou, pentru a treia oară la rând în finala Cupei României!


Vicecampioana Sălajului a trecut în semifinale de rivala Dumbrava Gâlgău


Faza judeţeană a Cupei României a programat săptămâna trecută semifinalele competiţiei, iar atenţia s-a îndreptat asupra derby-ului de la Gâlgău Almaşului unde s-au duelat campioana Dumbrava şi vicecampioana Rapid Jibou. În faţa a peste 300 de spectatori, cele două formaţii au oferit un adevărat spectacol, presărat cu 7 goluri, răsturnări de scor, penalty-uri, dar şi eliminări.

Dumbrava Gâlgău a fost cea care a deschis scorul în primul sfert de oră, după un penalty transformat de Flaviu Bărnuţiu, dar la scurt timp, Rapid Jibou a egalat prin Raul Brînduşe. Tot echipa lui Marius Paşca a trecut la conducere din minutul 35, când Cristian Man a apărut la finalizare, fostul portar de la FC Zalău şi Universitatea Cluj demonstrând că are calităţi foarte bune şi ca jucător de câmp! Şi vizitatorii au marcat la fel de repede, iar la pauză scorul a fost 2 – 2, după reuşita lui Vlad Buda.

Repriza secundă a fost la fel de spectaculoasă, în care cele două combatante au marcat goluri şi şi-au creeat faze de poartă. Grupare jibouană a preluat pentru prima dată conducerea, la cinci minute după reluare, când la finalizare a apărut Vlad Buda. Echipa lui Marius Paşca a beneficiat de o nouă lovitură de la 11 m, iar şi de această dată, Flaviu Bărnuţiu a transformat precis, după ce cu câteva minute înaintea, jiboaunii au ratat trei şanse mari de a înscrie.

La 3 – 3, ocaziile s-au mai împuţinat şi toată lumea credea că meciul va ajunge în prelungiri. Nu a fost aşa, deoarece în minutul 90+3, Rapid Jibou a beneficiat şi ea de un penalty, pe care l-a transformat cu precizie “căpitanul” Alex Turcu, iar echipa sa a ajuns în finala competiţiei.

Rapid Jibou a devenit specialista fazei judeţene a Cupei României, competiţie în care va juca pentru a treia oară la rând în finală. În sezonul 2015 – 2016 s-a bătut pentru trofeu cu Unirea Mirşid şi a fost învinsă, dar în stagiunea trecută, 2016 – 2017, jibouanii şi-au luat revanşa şi au câştigat în faţa Mirşidului, într-o partidă ce a avut loc la Şimleu Silvaniei. Rapid Jibou a mai bifat o finală în sezonul 2011 – 2012, când a jucat cu Flacăra Halmăşd, dar şi în stagiunea 2008 – 2009, când a câştigat trofeul după o finală cu Meseşul Treznea.

“Ne bucurăm că am ajuns din nou în finală. Ne-am dorit acest lucru şi consider că în meciul cu Dumbrava Gâlgău am fost echipa care a ajucat mai bine în repriza secundă şi care a avut o condiţie fizică mult mai bună. Puteam să ne facem meciul mult mai uşor, dar la 2 – 3 s-au ratat trei ocazii foarte mari. Va fi o finală interesantă cu Someşul Someş Odorhei, în care vor fi ambiţii şi orgolii de ambele părţi. Chiar dacă pornim favoriţi vom trata cu seriozitate acest joc”, a spus Ciprian Roja, antrenorul de la Rapid Jibou.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 

 

More in FOTBAL