Connect with us

FOTBAL

Derby-ul zonal de la Nuşfalău, umbrit de incidente


Partida dintre CS Barcău Nuşfalău şi Sportul Şimleu s-a lăsat cu trei eliminări, toate în tabăra gazdelor. Cătălin Anghel şi Daniel Gut au văzut cartonaşul roşu încă din primele 20 de minute, după care în a doua repriză a fost eliminat şi Lazăr Zoltan. Se pare că au avut loc mai multe incidente şi la final, arbitrul fiind şi lovit, iar cei trei jucători au primit fiecare câte o suspendare de un an


În acest sezon, CS Barcău Nuşfalău şi Sportul Şimleu nu mai au şanse nici măcar la podium, iar pe final de campionat, miza pentru ambele grupări rămâne locul 4. Cu toate acestea, derby-ul zonal dintre cele două vecine zonale a fost unul încins, asta şi datorită unor ambiţii, dat fiind faptul că şi de-o parte, dar şi de alta se află jucători care sunt din Şimleu Silvaniei.

Sportul Şimleu a început mai bine meciul de la Nuşfalău, iar după 9 minute, Daniel Contraş a şi deschis scorul. CS Barcău a alergat rapid după egalare, însă în loc să fie mai concentrată pe acest lucru s-a focalizat mai mult pe prestaţia arbitrului Bogdan Puşcaş. Unele decizii ale arbitrului au iritat la maxim în tabăra gazdelor, dar se pare că şi aroganţa de care a dat dovadă “centralul” a nemulţumit mai mulţi jucători de la Nuşfalău.

Încă nu era jumătatea reprizei şi după o lovitură liberă la care arbitrul a dorit să schimbe locul de executare, a început scandalul. Lazăr Zoltan şi Cătălin Anghel au protestat şi au văzut galben, dar situaţia a degenerat, după ce Anghel l-a bruscat pe arbitru şi automat a văzut cartonaşul roşu. Daniel Gut a sărit şi el ca “ars” şi l-a lovit pe “central” cu piciorul, fapt pentru care a şi fost eliminat.

În 9 oamnei, gazdele au avut o misiune mult mai grea, iar de situaţia din teren a profitat Sportul Şimleu, care din minutul 20 a făcut 0 – 2 după reuşita lui Paul Ardelean. Chiar înainte de pauză, Nicolae Rad a redus din diferenţă, dar la reluare, Sportul Şimleu a făcut 1 – 4 prin “dubla” lui George Pop, într-un moment în care la Nuşfalău a fost eliminat şi Lazăr Zoltan pentru “cumul” de cartonaşe.
Deja elevii lui Eugen Crişan s-au văzut cu sacii în căruţă, având în vedere avantajul de pe tabelă, dar şi faptul că adversarii jucau în 8 oameni. CS Barcău a reuşit însă o revenire de marcă şi de la 1 – 4 a făcut 4 – 4 în doar 6 minute! Ba mai mult, gazdele au crezut că pot câştiga acest meci şi au mai avut câteva atacuri, dar pe final, situaţia numerică din teren şi-a spus cuvântul. Astfel, Sportul Şimleu a mai marcat în ultimele 10 minute de două ori prin Daniel Contraş şi a obţinut o victorie importantă prin care rămâne cu şanse la locul 4.

De cealaltă parte, la Nuşfalău situaţia devine complicată, mai ales că după incidentele care se pare că ar fi avut loc la finalul meciului Comisia de Disciplină a luat măsuri aspre. Drept urmare, Lazăr Zoltan, Cătălin Anghel şi Daniel Gut au primit câte un an de suspendare, iar fără cei trei jucători de bază, formaţia antrenată de Ciprian Grecu şi Adrian Damian îşi complică lupta pentru locul 4 şi acum are şanse mici să facă vreo surpriză pe terenul campioanei Dumbrava Gâlgău.

“Am avut emoţii la începutul meciului şi am ştiut că o să avem un meci greu. Dar, după eliminarea celor doi jucători de la Nuşfalău am fost mai liniştiţi  şi am fost siguri de victorie. Se pare că nu a fost aşa, după ce ne-am văzut egalaţi la 4, nu am mai fost siguri de victorie. În final, importan a fost că am luat cele 3 puncte”, ne-a declarat Daniel Contraş.


CS Barcău Nuşfalău – Sportul Şimleu 4 – 6 (1 – 2)!

Au marcat: Nicolae Rad (‘44), Adelin Neaga (‘69), Lupo Csaba (‘71-aut.) şi Codruţ Ardelean (‘75), respectiv Daniel Contraş (‘9, 82 şi 90+1), Paul Ardelean (‘20) şi George Pop (‘60 şi 65)

CS Barcău: Gabriel Puşcaş – Cătălin Anghel, Boldizsar Attila, Dănuţ Lupou, Adelin Neaga, Daniel Gut, Lazăr Zoltan, Cosmin Mitroi (‘61 Kallai Geza), Nemes Berthold, Nicolae Rad (cpt.) şi Codruţ Ardelean. Rezerve: Titus Balog – Ibrahim Jamilu, Kovacs Dorin, Călin Inocan. Antrenori: Ciprian Grecu şi Adrian Damian

Sportul: Florin Moisi – Doru Sabău, Silviu Crişan, Florin Vaşvari, Lupo Csaba, George Pop, Ciprian Nagy, Daniel Contraş, Alex Cătuna, Paul Ardelean şi Ionuţ Cozac. Rezerve: Raul Cristuţiu şi Alin Chereji. Antrenor: Eugen Crişan

Cartonaşe roşii: C. Anghel (‘16), D. Gut (‘17), Lazăr Z. (‘51)

Au arbitrat: la centru: Bogdan Puşcaş (Zalău), asistenţi: Alin Lazăr (Tihău) şi Andrei Morar (Zalău)

Observator AJF: Simion Corb (Zalău)

Jucătorul meciului: DANIEL CONTRAŞ


Adrian Damian – antrenor CS Barcău: “Chiar nu a fost un meci cu ambiţii şi ambele echipe şi-au văzut de treaba lor, însă arbitrul a stricat de la început jocul. Practic, centralul i-a provocat pe cei doi jucători care au fost şi eliminaţi în primele 17 minute. Totul a pornit de la o lovitură liberă, pe care pur şi simplu arbitrul a dorit să o repete fără motiv, după care a fost şi arogant la adresa jucătorilor. De aici a pornit totul şi s-a ajuns la eliminări. Nu vreau să mă gândesc la altceva, dar poate a făcut-o cu intenţie pentru a ajuta vreo altă echipă. Nu am înţeles de ce au primit cei trei jucători câte un an de suspendare”.

Eugen Crişan – antrenor Sportul Şimleu: “De la bun început cei de la CS Barcău au fost nervoşi pe arbitri şi nu i-am înţeles. Noi ne-am văzut de jocul nostru şi am deschis repede scorul. Meciul a devenit mai uşor, după acele eliminări la gazde, însă şi noi ne-am relaxat la 1 – 4 şi chiar dacă adversarii au jucat în 8 jucători scorul a devenit egal. Până la urmă, ne-am concentrat pe final şi am câştigat. Sunt foarte mulţumit de jucătorii tineri pentru că ei au adus această victorie prin care rămânem cu şanse la locul 4”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL