Connect with us

Pescuit și Vânătoare

INCREDIBIL. Alţi şase sălăjeni au fost prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie. GALERIE FOTO

 


După ce recent, patru jibouani au fost depistaţi pescuitnd pe lacul Vîrşolţ, deşi acest lucru este interzis în această perioadă. Cei şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani au fost prinşi pescuind în zona râurilor Crasna şi Barcău, precum şi în zona bălţilor de pe raza comunei Sărmăşag


Recent, patru jibouani au fost depistaţi pescuit pe lacul Vîrşolţ, deşi acest lucru este interzis, având în vedere că este perioada de prohibiţie. Totuşi, sălăjenii nu s-au învăţat minte.

Astfel, duminică, 06 mai 2018, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la regimul piscicol, pe raza judeţului Sălaj, mai mulţi bărbaţi au fost surprinşi la pescuit în perioada de prohibiţie în zona răurilor Crasna şi Barcău, precum şi în zona bălţilor de pe raza comunei Sărmăşag.

Şase sălăjeni cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional pentru pescuit în perioada de prohibiţie, faptă prevăzută de Art. 59, lit. „f” din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Întreaga cantitate de peşte capturată a fost redată habitatului piscicol. Cuantumul amenzilor aplicate este de 2400 lei.

Reamintim că Ordinul nr. 8/174/2018, emis de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018, instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Pescuit și Vânătoare