Connect with us

ALTE SPORTURI

Ziua Sportului la Zalău, cu Marius Urzică şi Ghiţă Mureşan. GALERIE FOTO

Uriaşul care a evoluat şi în NBA a spus că sportul dă sănătate, caracter, îi ajută pe copii să se integreze mult mai bine în societate şi îşi dă acea energie pozitivă care te face să devii mai rapid în tot ceea ce faci şi gândeşti

 

Evenimentul a ajuns la a doua ediţie, în organizarea Tenaris Silcotub organiza în parteneriat cu Primăria municipiului Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj, Federaţia Română de Atletism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj.

De data aceasta, în urbea noastră au venit şi concurenţi şi din alte ţări – angajaţii Tenaris Silcotub, din 11 ţări, respectiv Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Statele Unite ale Americii şi Uruguay!

Dacă la ediţia precedentă, invitaţii speciali au fost multipla campioană la atletism Gabriela Szabo şi Diana Oprea, acum, organizatorii evenimentului i-au avut ca invitaţi speciali pe Ghiţă Mureşan – singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA şi Marius Urzică – multiplu campion mondial şi olimpic la gimnastică!

Într-o conferinţă în aer liber, cei doi  oameni de sport au declarat cuvinte frumoase despre sport, dar şi despre evenimentul organizat în oraşul de la poalele Meseşului.

"Este o mare onoare să fiu aici, alături de dumneavoastră. Mulţumesc celor de la Tenaris Silcotub că s-au gândit şi la mine. Din păcate, se ştie foarte bine că tot mai puţini copii se îndreaptă către sport şi poate că este un semnal de alarmă, în primul rând pentru părinţi. Ei pot să-i îndrume însă de la o vârstă fragedă către un anumit sport", a declarat Marius Urzică.

La rândul lui, Ghiţă Mureşan  ne-a declarat: "Sunt onorat să fiu aici, la evenimentul organizat de Tenaris Silcotub. Sunt onorat să fiu alături de campionul olimpic Marius Urzică, pentru că eu nu am avut niciodată şansa să joc la Olimpiadă. Am fost doar la mondiale. La Zalău este o tradiţie în volei şi handbal. Nu ştiu cum staţi cu fotbalul la Zalău, dar cel mai important este ca toată lumea să înţeleagă ce înseamnă cu adevărat sportul. Sportul dă sănătate, caracter, îi ajută pe copii să se integreze mult mai bine în societate şi îşi dă acea energie pozitivă care te face să devii mai rapid în tot ceea ce faci şi gândeşti. În ziua de azi foarte mulţi copii sunt mai atraşi de jocurile pe calculator şi de televizor decât de sport. Este o competiţie foarte mare între sport şi jocurile de pe internet, care sunt foarte atractive, pentru că acolo copilul nu mai depune efort fizic. Noi însă trebuie să câştigăm competiţia de a face sport".

Pe lângă o sumedenie de activităţi cum ar fi fotbal, volei, baschet şi competiţii de familie destinate tuturor categoriilor de vârstă, au avut loc şi două crosuri, unul de 3 km, iar celălat de 10 km. La eveniment au participat peste 1.000 de oameni iubitori ai sportului! 

 

Vom reveni.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI