Connect with us

FOTBAL

Dublă de senzaţie pentru Liviu Antal în Lituania. VIDEO


Fotbalistul şimleuan a reuşit ambele goluri pentru FK Zalgiris, într-un joc câştigat de echipa sa cu 2 – 1 în deplasare la Palanga. Prin această dublă a devenit al doilea cel mai bun marcator al echipei, cu patru goluri


Spre deosebire de alte ţări, în care campionatul este pe final şi lupta pentru locul 1 şi stabilirea campioanei este tot mai acerbă, prima ligă din Lituania este în plină desfăşurare, având în vedere că abia în luna martie a debutat noul sezon. În Lituania, sezonul competiţional se desfăşoară pe sistemul primăvară – toamnă, iar pe prima scenă sunt angrenate 8 cele care joacă de două ori turul şi de două ori returul.

În sezonul trecut, şimleuanul Liviu Antal a ajuns în acest campionat, după ce semnat cu FK Zalgiris Vilnius, campioană de 7 ori în Liga A, ultima dată în 2016. În acest sezon, echipa sălăjeanului Antal pare că se luptă pentru prima poziţie cu Suduva, campioana en-titre, la fel cum s-a întâmplat şi în sezonul precendent.

Dacă în primele jocuri din acest campionat, Liviu Antal a intrat pe teren din postura de rezervă, sălăjeanul a profitat din plin de şansele primite şi în meciul din deplasare de la Atlantas, meci câştigat de Zalgiris Vilnius cu 5 – 2, Antal a reuşit o dublă.

După acea prestaţie, şimleuanul a fost folosit doar ca şi titular şi acesta a răsplătit încrederea antrenorului şi la meciul din weekend-ul trecut, de la Palanga, a reuşit o nouă dublă, FK Zalgiris impunându-se cu 2 – 1 pe terenul celei de-a şasea clasate. Fotbalistul şimleuan a deschis repede scorul încă din minutul doi, după ce “le-a luat faţa” mai multor jucători adverşi şi a învins elegant portartul.

Gazdele au egalat dintr-o lovitură de la 11m. Golul victorie pentru FK Zalgiris Vilnius a fost un eurogol reuşit de Liviu Antal. Sălăjeanul a preluat pe piept, în timp ce se afla în aer, şi a trimis superb din vole, din întoarcere, în vinclul porţii adverse. Cu aceste două goluri marcate, Liviu Antal a ajuns la cota 4 în acest sezon, fiind al doilea cel mai bun marcator al echipei, după Tomas Malec, cu 6 goluri, care este şi golgheterul campionatului.

“Mă bucur că am câştigat pentru că aveam nevoie de cele 3 puncte pentru a rămâne în lupta pentru titlu, chiar dacă este abia a zecea etapă. În acelaşi timp sunt bucuros şi pentru mine că am reuşit să marchez. Pot să spun să al doilea gol este unul dintre cele mai frumoase goluri pe care le-am reuşit”, ne-a declarat Liviu Antal.

Sursa foto şi video: fkzalgiris.lt / A lyga TV

1301 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL