Connect with us

HANDBAL

Ana Maria Dragut se transferă în Ungaria!


Interul Naţionalei se pregăteşte să se despărţească de HC Zalău, acolo unde ea a cucerit o medalie de bronz şi de unde a făcut pasul către echipa naţională. Aflată la final de contract cu gruparea sălăjeană, handbalista de 28 de ani a ajuns la un acord cu Kisvárdai KC, formaţie ce actualmente ocupă locul 7 în prima ligă maghiară


Nu mai puţin de 10 jucătoare de la HC Zalău erau la final de contract în această vară. În ultima perioadă, însă, managerul Gheorghe Tadici a purtat discuţii cu unele dintre ele care şi-au prelungit angajamentele cu gruparea de la poalele Meseşului.

Altele se gândesc deja spre alte zări, iar pe lista jucătoarelor de care Zalăul se va despărţi la finalul sezonului se află şi internaţionala Ana Maria Dragut (n. 24 februarie 1990).

Handbalista în vârstă de 28 de ani a ajuns la Zală de la modesta CSM Slobozia în vara anului 2016. Sub comanda lui Gheorghe Tadici, jucătoarea a devenit un inter redutabil, astfel că în stagiunea trecută Dragut a fost golgheterul echipei HC Zalău, alături de Teodora Bloj, ambele marcând câte 93 de goluri.

Prestaţiile de la formaţia de club au atras vederile selecţionerului Martin Ambrus, astfel că în primăvara anului trecut că Ana Maria Dragut a fost convocat în premieră la Naţională!

Până la urmă, jucătoarea Zalăului a fost inclusă şi în lotul pentru Campionatul Mondial din Germania, acolo unde Dragut a înscris 9 goluri.

Prin prestaţiile de pe semicerc, Ana Maria Dragut a fost desemnată cea mai bună handbalistă a anului în Sălaj şi a fost nominalizată în clasamentul celor mai buni sportivi din anul 2017, clasându-se pe locul 3 topul întocmit pentru sporturie olimpice.

Şi în actuala stagiune, interul Naţionalei a fost “gura de foc” a Zalăului pentru porţile adverse, fiind cea mai bună marcatoare din acţiune, înscriind 98 de goluri în cele 23 de etape.

Cu toate acestea, evoluţiile din ultima parte au fost mai palide, iar Gheorghe Tadici a pus-o “la colţ” de mai multe ori, şi nu o dată managerul a criticat-o în public.

De exemplu, după jocul cu SCM Craiova, din luna martie, Tadici spunea: ”Prin evoluţiile pe care le are la HC Zalău, Ana Maria Draguţ îşi şifonează imaginea, cu nişte faze lamentabile. Este problema ei, dar se pare că aşa sunt unele jucătoare din România, când îşi pun sacii în căruţă şi uită să întoarcă capul până la umăr. Ar trebui să privească în spate de unde a plecat”.

Mai apoi, la finalul meciului cu HCM Rm. Vâlcea, în care scorul a fost 26 – 26, managerul Zalăului a spus: “Este de necrezut ceea ce au putut să joace în faza de apărare Dragut şi Constantinescu. În plus, cele două au ajutat Vâlcea să revină de la 20 – 17”.

Era clar că între cele două părţi a avut loc o ruptură. În aceste condiţii, nu mai intră în calcul o colaborare pentru sezonul viitor. De fapt, handbalista a şi negociat un nou angajament. Unele zvonuri o dădeau ca şi noul transfer de la Măgura Cisnădie.

Până la urmă, însă, handbalista va părăsi campionatul intern, deoarece Dragut a ajuns la un acord cu Kisvárdai KC, formaţie din Ungaria care actualmente ocupă locul 7 în prima ligă. Altfel spus, o parteneră de întrecere pentru HC Zalău, având în vedere că sălăjencele face jocuri amicale cu această grupare, fie în Ungaria, fie la Zalău.

Altfel spus, Ana Maria Dragut va mai îmbrăca tricoul echipei din Zalău doar pentru ultimele trei jocuri de campionat, cele cu CSM Bucureşti, CSU Danubius Galaţi şi HCM Slobozia.

În cariera sa, Dragut a mai evoluat pentru CSS Botoşani, Urban Braşov, HCM Roman, HC Dunărea Brăia şi CSM Unirea Slobozia.

7172 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL