Connect with us

DIVIZIA A1

Primăria Zalău NU mai preia echipa CS Volei Municipal!


În ce priveşte noul club sportiv “păstorit” de autorităţile locale, se credea că toate zarurile se aruncă pentru echipele de volei şi fotbal. Până la urmă, formaţia de volei nu mai intră sub aripa administraţiei conduse de Ionel Ciunt, cel puţin deocamdată!? “Acum e cert. Şi în sezonul 2018 – 2019, echipa de volei îşi va desfăşura activitatea la fel ca şi în acest an”, a anunţat primarul 


În momentul în care autorităţile locale anunţau că Primăria îşi face club sportiv, eram cu toţii că  demersurile au fost făcute pentru ca administraţia condusă de Ionel Ciunt vrea să ia sub aripă echipele de fotbal şi volei, cele care în ultimii ani au beneficiat de susţinere financiară de la autorităţile locale în baza acelor proiecte de finanţare.

Din păcate, FC Zalău s-a desfiinţat în vara anului trecut, astfel că CS Volei Municipal a rămas să ţină steagul ridicat în competiţiile de mare anvergură.

Între timp, actele de la noul club au ieşit, iar autorităţile se pregătesc să administreze noua structură sportivă: SCM Zalău!

Până să facă organigrama şi structura clubului, s-au făcut diferite speculaţii în ce priveşte numele persoanelor care vor conduce clubul, dar şi secţiile care vor activa sub aripa Primăriei.

Cel puţin deocamdată, nu s-a dat publicităţii niciun nume. Cert este însă faptul că echipa de volei  nu va fi preluată de autorităţile locale, deşi acest lucru părea o certitudine!?

Astfel, în cursul zilei de marţi, edilul urbei de la poalele Meseşului a spulberat toate speculaţiile pe acest subiect şi ne-a dezvăluit drumul pe care îl va urma CS Volei Municipal în viitorul apropiat.

“Acum e cert. Şi în sezonul 2018 – 2019, echipa de volei îşi va desfăşura activitatea la fel ca şi în acest an. Mergem pe varianta actuală, urmând să luăm în calcul preluarea echipei doar din vara anului 2019, dar şi atunci numai în funcţie de legislaţie, deoarece văd că legile se tot schimbă”, a declarat primarul Ionel Ciunt pentru Sportul Sălăjean.

De fapt, a fost elaborat proiectul de hotărâre, prin care Primăria municipiului va aloca bani pentru volei, pe baza acelor proiecte de finanţare. Proiectul va fi aprobat în şedinţa Consiliului Local ce va avea loc în cursul zilei de joi.

Astfel, pentru sezonul 2018 – 2019, aleşii noştri vor aloca nu mai puţin de 3.14 milioane de lei, la care se adaugă încă o sumă de 350.000 de lei, ce va putea fi canalizată doar către competiţiile europene.

Altfel spus, gruparea condusă de Vasile Coţa poate beneficia de cel mai mare buget din istoria voleiului sălăjean, cu condiţia ca CS Volei Municipal să îşi îndeplinească obiectivele.

Dacă în campionat totul e clar, situaţia e mai delicată în Cupa României, acolo unde voleibaliştii noştri au ca obiectiv calificarea în marea finală.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1