Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria municipiului Zalău a alocat 5.6 milioane de lei pentru reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazul!


În şedinţa de Consiliu Local desfăşurată joi, aleşii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind modernizarea tronsonului dintre intersecţia cu strada Lupului şi intersecţia cu strada “Voivod Gelu”


Probabil că Zalăul este unul dintre puţinele municipii  din ţară în care există un singur bulevard!

Din păcate pentru comunitatea locală şi pentru cei care tranzitează urbea de la poalele Meseşului, starea Bulevardului Mihai Viteazul este chiar jalnică în unele porţiuni.

Încă de când a devenit primar, Ionel Ciunt a anunţat că una dintre priorităţile sale este bulevardul.

Până acum, însă, am văzut doar segmente cârtite cu “petece” de asfalt.

Pe finalul anului trecut, reprezentanţii autorităţilor locale au promis că în viitorul apropiat o parte din bulevard va fi reabilitat.

Uite că a venit şi acel moment, deoarece administraţia locală deja a alocat o sumă de bani pentru lucrări pe un segment din  bulevard.

Astfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi a fost aprobată alocarea sumelor necesare pentru reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazul, pe tronsonul situat între intersecția cu Strada Voievod Gelu și intersecția cu Strada Lupului.

Lucrările la acest obiectiv au fost demarate aşa mai… subtil, dar proiectul trebuie să fie finalizat până în luna august 2018.

“În primă etapă, în acest an se intervine pe o porțiune de 2,5 km pentru modernizarea părții carosabile și a scuarurilor de spațiu verde dintre cele două sensuri de circulație. Trotuarele fac obiectul unui proiect pe bani europeni. Avem un proiect pe care îl depunem pentru accesarea de fonduri europene, prin intermediul căruia se vor obține bani prin Programul Operațional Regional, Axa 4.1. Lucrările care se vor face pe bani europeni constau în refacerea trotuarelor, piste de biciclete, canale tehnice în care să fie coborâte cablurile care există în acest moment pe stâlpi, modernizarea stațiilor de autobuz și a spațiilor verzi. Astfel, în acest an reabilităm din bugetul propriu 2,5 km din bulevard, partea carosabilă și scuarurile dintre sensurile de circulație”, a arătat primarul Ionel Ciunt.

De precizat că drumul existent propus se va amenaja cu un covor asfaltic de 10 cm, adică un strat de uzură de 4 centimetri de un strat de legătură de 6 centimetri.

Pentru zonele în care a fost necesară lărgirea părţii carosabile sau devierea insulei centrale pentru sistemul nou se mai adaugă materiale (piatră brută, balast, agregate naturale stabilizate cu liant hidraulic), grosimea acestora fiind de peste 80 de centimetri.

Astfel, pentru cei 2.550 de metri asfaltaţi (patru benzi de circulaţie), investiţia se ridică la suma de 5.628.370,66 lei (inclusiv TVA), din care aproape 5 milioane lei este valoarea la construcţii-montaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj