Connect with us

Ştiri din Sălaj

Manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război. GALERIE FOTO


Zilei Veteranilor de Război, şi la Zalău a avut loc eveniment special, la care au participat şi reprezentanţii Primăriei Municipiului, dar şi prefectul judeţului Sălaj – Florin Florian


În semn de recunoaștere și respect pentru veteranii de război, conducerea Primăriei Municipiului Zalău, reprezentată de primarul municipiului – Ionel Ciunt, și cei doi viceprimari – Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, au participat vineri, 27 aprilie, la manifestările dedicate Zilei Veteranilor de Război.

“Cea mai frumoasă și cea mai importantă și nobilă misiune a unui om este aceea de a-și apăra țara și neamul în care își are rădăcinile. Moartea nu înseamnă nimic, dar a trăi înfrânt și fără glorie înseamnă, de fapt, să mori în fiecare zi. Este una din cugetările lui Napoleon și cred că asta au avut în gând și asta au simțit cei care, la chemarea țării, și-au lăsat acasă soția, copiii sau părinții, condeiul de scris sau, de cele mai multe ori, plugul în brazdă și au plecat să apere ființa națională și glia străbună. Astăzi este un bun prilej să ne amintim cu prețuire de toți aceia care fac parte din tezaurul uman al oștirii române, de veteranii de război. Așa cum ați auzit, țara le-a recunoscut, prin lege, calitatea de veteran de război și meritele pe care le-au avut pe câmpurile de luptă. Dar cred că mai presus și mai important de ceea ce recunoaște legea este, de fapt, recunoștința noastră, a celor de astăzi și a generațiilor care o să vină după noi. Celor care au plecat într-o lume mai bună decât a noastră le aducem astăzi un pios omagiu, veteranilor de război care sunt în viață, din păcate din ce în ce mai puțini, le transmitem felicitările noastre și le mulțumim că sunt exemple vii de eroism și lecții de istorie! Felicitări, dragi veterani de război, multă sănătate și toate cele bune!”, a transmis în cadrul manifestării Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Manifestările au fost organizate de A.N.V.R. Filiala Sălaj și Garnizoana Zalău, în colaborare cu Biblioteca Județeană “Ioniță Scipione Bădescu”, cu sprijinul Instituției Prefectului județului Sălaj, Consiliului Județean Sălaj și Primăriei Municipiului Zalău și s-au desfășurat la Poarta Eroilor din incinta cazărmii Batalionului 317 Sprijin Logistic “Voievodul Gelu”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj