Connect with us

DIVIZIA A1

SPECIAL. Un nou buget record la CS Volei Municipal Zalău!


Pentru sezonul 2018 – 2019, autorităţile locale pregătesc o sumă mai mare decât cea din actuala stagiune, deşi echipa de volei s-a clasat doar pe locul 4. Această majorare vine după ce anul trecut Primăria municipiului alocase cel mai mare buget din istoria voleiului sălăjean!


În sezonul ce se pregăteşte de final, CS Volei Municipal Zalău a beneficiat de cel mai mare buget din istoria voleiului sălăjean. Astfel, gruparea condusă de Vasile Coţa a avut un buget de peste 3,4 milioane de lei, mai exact 3.411.112 de lei. În procente, bugetul era cu 10% mai mare decât cel din stagiunea 2016 – 2017, la finalul căreia Zalăul devenea „regina” voleiului masculin din România.

Din această sumă, 3.07 milioane de lei a fost acoperită de Primăria şi Consiliul Local în baza proiectului de finanţare care există între clubul sportiv şi Primărie. Restul de bani, adică 341.112 mii de lei, a reprezentat contribuţia proprie a clubului şi care a venit de la acţionari, sponsori şi din alte surse.

Din păcate, creşterea de buget nu s-a simţit în teren, în condiţiile în care campioana României se clasează doar pe locul 4, la diferenţă mare de podium, în urma unui joc modest. Cu toate acestea, clubul de volei de la poalele Meseşului va beneficia de susţinere financiară de la autorităţile locale, şi nu una oarecare, deoarece administraţia condusă de Ionel Ciunt pregăteşte acum un alt buget record!!!

Există deja pe biroul edilului un proiect de hotărâre privind aprobarea programului pentru finanţări nerambursabile din bugetul local pentru „Promovarea sportului de performanţă” în anul competiţional 2018 – 2019 la ramurile volei şi fotbal.

Doar pentru sportul la fileu, acest act prevede o sumă de… 3.14 milioane de lei, din care 1.62 milioane lei pentru turul sezonului 2018 – 2019 şi 1.52 milioane lei pentru retur! Pe lângă această sumă, autorităţile locale au alocat încă o sumă 350.000 de lei cu “dedicaţie” specială, mai exact pentru participarea echipei în cupele europene. Un calcul simplu arată că CS Volei Municipal va putea beneficia pentru următorul campionat de 3.49 milioane de lei, altfel spus aproape 35 de miliarde de lei vechi vor veni doar din banii publici!

Pe lângă asta, bugetul va fi întregit de acea contribuţie de 10% ce trebuie să vină din mediul privat, conform contractului de finanţare. Tradus, acest lucru înseamnă 349.000 de lei (aproape 3.5 miliarde de lei vechi).

Adunând cele două sume, adică 3.49 milioane lei şi 349.000 de lei, vedem că bugetul total al echipei pentru sezonul 2018 – 2019 este de 3.839 milioane lei!

Am luat în calcul şi banii pentru cupele europene, deoarece locul 4 pe care se clasează Leo Del Bosco şi compania duce în Europa. Toate acestea vor deveni oficiale după şedinţa ordinară a Consiliului Local, programată joi dimineaţa la sediul Primăriei.

“Echipa va rămâne sub aceeaşi structură şi în sezonul viitor şi va beneficia de susţinere de la autorităţile locale. Sigur, dacă va trece cu brio peste concursul de proiecte de finanţare. Primăria va aloca un buget mai mare decât anul trecut, adică 3.14 milioane lei, dar sper ca echipa să nu mai aibă problemele din acest sezon. În plus, va fi utilizată şi suma de 350.000 de lei, dar numai cu condiţia ca – în urma încheierii contractelor de finanţare cu echipele sportive – să se înscrie şi să participe în Cupele Europene”, a declarat primarul Ionel Ciunt pentru ziarul Sportul Sălăjean.

MAI MULTE PE ACEST SUBIECT ÎN EDIȚIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 25 APRILIE.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1