Connect with us

DIVERSE

Naţionala de tineret a început pregătirile pentru Campionatul Mondial, la Zalău. GALERIE FOTO


Selecţionata pregătită de Gheorghe Tadici s-a antrenat în această săptămână în oraşul de sub Meseş, unde selecţionerul a avut la dispoziţie 20 de jucătoare, printre care şi trei handbaliste de la HC Zalău


La prima acţiune oficială cu Gheorghe Tadici antrenor, naţionala de tineret s-a calificat la Campionatul Mondial din Ungaria, după ce câştigat toate meciurile din cadrul turneului de la Cluj, 33 – 25 cu Croaţia, 32 – 13 cu Georgia şi 28 – 27 cu Ucraina.

Turneul final va avea loc în perioada 30 iunie – 15 iulie, la Debrecen, însă până atunci, ”tricolorele” mici mai au serie de acţiuni de pregătire.

Prima a avut loc în această săptămână, astfel că în perioada 15 – 21 aprilie, Tadici a convocat 20 de jucătoare pentru un catonament centralizat la Zalău. În lot s-au aflat şi trei handbaliste de la formaţia zălăuană, Raluca Kelemen, Diana Nichitean şi Andreea Stângă, cele care au fost nelipsite în ultima perioadă de la naţionala de tineret.

“Am avut o analiză a turneului de calificare, sperăm să punem la punct în acest cantonament tocmai lucrurile care nu au mers bine la Cluj. Ne simțim bine, suntem bucuroase că ne-am reunit și ne dorim să ne omogenizăm cât mai mult și să facem o figură frumoasă la Campionatul Mondial din vară. Ne dorim o grupă ușoară la tragerea la sorți, dar nu ne e frică de niciun adversar. Abordăm cu încredere competiția și ne dorim o medalie”, a precizat pivotul Teodora Popescu, jucătoare ce va evolua cu SCM Craiova în finala Cupei EHF.

“Trebuie să învățăm din greșeli și tocmai asta perfecționăm în acest stagiu de pregătire cu domnul profesor. Ne dorim o grupă ușoară la tragerea la sorți, dar focusul nostru este momentan doar pe munca la antrenamente. Cele mai puternice adversare sunt în opinia mea Franța, Norvegia și Danemarca. Majoritatea dintre noi au meciuri în picioare în acest sezon în Liga Florilor, am căpătat experiență jucând alături de senioare și suntem așadar pregătite fizic și psihic pentru turneul final. Nu cred că e momentul să vorbim despre medalii, dar e clar că ne dorim asta”, a punctat portarul Daciana Hosu, jucătoare cu multe selecții la loturile de cadete, junioare și tineret.

Următoarea acţiune a naţionalei de tineret are loc în perioada 28 mai – 6 iunie, la Cheile Grădiştei.

Până la turneul final din Ungaria, România U 20 va mai participa la Trofeul Carpaţi la tineret, dar şi la un turneu internaţional în Norvegia, la Oslo.

Chiar înainte de plecarea în Ungaria la Campionatul Mondial, România U 20 va mai efectua un stagiu de pregătire, la Zalău, în perioada 25 – 29 iunie.

Programul naționalei tineret:

15-21 aprilie pregătire centralizată Zalău

28 mai – 6 iunie, pregătire centralizată Cheile Grădiștei

31 mai control INMS București

12-17 iunie – Cantonament+Trofeul Carpați Tineret

22-24 iunie – Turneu internațional la Oslo (Norvegia)

25-29 iunie – Pregătire centralizată Zalău

 

Componența lotului:

Alexandra Badea (HCM Rm. Vâlcea), Daria Bucur (Corona Braşov), Bianca Berbece (CSO Plopeni), Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău), Andreea Miharţ (CSU Galaţi), Diana Nichitean (HC Zalău), Raluca Petruş (U Cluj), Teodora Popescu (SCM Craiova), Alexandra Severin (HC Dinamo), Andreea Stîngă (HC Zalău), Sorina Târcă (Corona Braşov), Andreea Tecar (Minaur Baia Mare), Narcisa Verde (Dinamo Bucureşti), Ana Văcariu (Dacia Mioveni), Diana Ciucă (CSN Rm. Vâlcea), Andreea Popa (CSS 2 Bucureşti/Rapid Bucureşti), Andreea Târşoagă (CS Olimpic Târgu Mureş), Cristina Lung (SCM Craiova) şi Bianca Marin (CSM Bucureşti).

 

 

737 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE