Connect with us

ATLETISM

Petru Bologa, medaliat la Campionatele Naţionale şi la 80 de ani!

Veteranul polisportiv a reprezentat CSM Zalău la Campionatul Naţional de Cros de la Piteşti, reuşind să cucerească medalia de bronz în întrecerea de 1.000 de metri, în exact 7 minute

La finele săptămânii trecute, mai exact în data de 14 aprilie, Piteştiul a fost gazda Campionatului Naţional de Cros.

Chiar dacă startul competiţiei a fost amânat cu o săptămână, concurenţii şi-au păstrat forţele proaspete şi entuziasmul a fost acelaşi.

La această competiţie importantă, şi judeţul Sălaj a fost reprezentat de Petru Bologa. Polisportivul de la CSM Zalău s-a înscris şi a concurat în proba de 1.000 de metri de la categoria de vârstă +80 ani. Desfăşurată pe o temperatură numai bună de concurs, competiţia de la Piteşti a fost un adevărat succes, iar veteranii participanţi au dus cu succes până la capăt cursele în care au fost angrenaţi.

Printre cei care au reuşit să termine aceste curse se numără şi Petru Bologa. Veteranul polisportiv, care reprezintă cu succs Sălaj la competiţiile naţionale, a fost precis precum un ceas elveţian.

Astfel, sportivul de 80 de ani a reuşit să termine cursa de 1.000 de metri în exact 7 minute, timp suficient cât să-i asigure locul 3 şi implicit, medalia de bronz la această ediţie a Campionatului Naţional de Cros.

Bologa, prezent şi la Cluj-Napoca

După ce sâmbătă a concurat la Campionatul Naţional de la Piteşti, Petru Bologa nu s-a dezminţit şi duminică a luat startul la o altă competiţie.

Astfel, acesta a participat la Maratonul Internaţional “Wizz Air” de la Cluj-Napoca, alături de aproximativ 8.000 de sportivi din ţară şi străinătate, acolo unde a participat la proba de 5.000 de metri, cursă pe care şi-a propus să o termine în mai puţin de 40 de minute, lucru pe care l-a şi reuşit.

“M-am simţit destul de bine la aceste două competiţii, iar rezultatele obţinute mă motivează în plus şi sper ca în continuare să obţin rezultatele la fel de bune”, ne-a spus Petru Bologa.

Să spunem că la competiţia de la Cluj-Napoca, polisportivul de la CSM Zalău nu a fost singurul reprezentant al judeţului nostru.

Astfel, la startul Wizz Air Marathon 2018 s-a aflat şi Rodica Prodan.

Sportiva din Var a participat la categoria de vârstă +65 de ani. Chiar dacă are o vârstă înaintă, iar multe persoane de seama ei preferă să stea în pat, să se relaxeze şi să urmărească o emisiune TV, Rodica Prodan a reuşit să parcurgă peste 21 de kilometri în cadrul Maratonului de la Cluj-Napoca în 2 ore şi 10 minute, timp suficient cât să îi asigure locul 1 în cadrul probei la categoria sa de vârstă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM