Connect with us

FOTBAL

Mare bucurie la Cosniciu! Steaua a învins Sporting Zalău. GALERIE FOTO şi VIDEO


Steaua – o echipă cu jucători din sat, a învins singura formaţie de fotbal din Zalău la nivelul seniorilor, după un meci extraordinar! Adrian Dregan şi compania au avut 2 – 0 pe tabelă, dar elevii lui Călin Pop au reuşit să egaleze în doar 10 oameni, după eliminarea lui Florin Kordiş. În final, Steaua a reuşit să înscrie golul decisiv şi rămâne în fotoliul de lider, în timp ce Sporting se îndepărtează la patru puncte de primul loc!


Meciul cu Sporting Zalău a fost considerat ca o sărbătoare la Cosniciu, doar aici venea Zalăul, deşi mulţi spectatori nu ştiau că echipa nu e Armătura, ci Sporting!? Cu toţii, însă, voiau ca favoriţii să câştige, cu atât mai mult cu cât miza era un mare, cât o promovare în Liga a IV-a.

Probabil că amfitrionii s-au speriat la început de numele din lotul Zalăului, astfel că începutul a fost dominat de elevii lui Călin Pop. Cu toate acestea, Steaua a semănat pericol pe contraatac şi chiar putea deschide scorul prin Ionuţ Lontea.

Deşi a rămas singur-singurel cu portarul Ciprian Petran în zonă centrală, micuţul jucător al gazdelor s-a pierdut cu firea şi a ratat incredibil! Până la pauză au mai fost câteva ocazii de ambele părţi, dar nu clare şi repriza s-a terminat fără goluri. După reluare, însă, jocul s-a schimbat radical şi fiecare echipă a căutat golul.

După doar 7 minute, a avut loc un moment important: arbitrul venit din Oradea a acordat lovitură de la 11m pentru Steaua, după un fault în careu a lui Robert Cosma asupra lui Marius Bădăcean. Din tabăra “orăşenilor” au venit mai multe proteste vehemente, iar experimentatul Florin Kordiş a primit al doilea avertisment şi a fost trimis la vestiare! Adrian Dregan nu putea rata de la punctul cu var şi Steaua era în avantaj!

Gluma s-a îngroşat pentru Sporting, deoarece Marius Bădăcean l-a învins pe Cipri Petran cu un şut de la distanţă şi scorul era 2 – 0! Sporting mai avea la dispoziţie o jumătate de oră pentru a întoarce scorul. Deşi erau în inferioritate numerică, zălăuanii s-au aruncat către buturile apărate de Doru Opriş şi au venit ocaziile, dar şi golurile, “gheaţa” fiind spartă de “atacantul” Claudiu Băican, cel care acum câţiva ani era portar în Liga I!

Între timp, acelaşi jucător a căutat vigilenţa “centralului” prin mai multe aruncări teatrale, pe care arbitrul din Bihor le-a trecut cu vederea. Până la urmă, Băican a fost faultat în careu şi arbitrul Narcis Lascău a acordat 11m, iar acelaşi jucător a transformat fără emoţii.

De precizat că Băican putea primi încă o lovitură de pedeapsă, la o fază la care goal-keeper-ul gazdelor l-a bruscat în careu, dar fotbalistul de la Sporting a continuat faza dar fără efect pe tabelă. Pe final, Zalăul a presat cu toate liniile şi a căutat golul victoriei, prin care să urce în fotoliul de lider al Seriei Vest,  în premieră.

Totul a căzut, însă, în minutul 90, când Marius Colciar a vrut să facă un dribling şi a pierdut mingea în apropierea propriului careu, dar Adi Dregan i-a luat mingea, a trecut de doi adversari şi a răsucit cuţitul în rană, marcând golul victoriei! Această reuşită asigură poziţia de lider Stelei, în timp ce Sporting pierde teren, având acum patru puncte faţă de primele trei clasate!


Steaua Cosniciu – Sporting Zalău 3 – 2 (0 – 0)!

Au marcat: Adrian Dregan (‘52 – din 11m şi 90) şi Marius Bădăcean (‘63), respectiv Claudiu Băican (‘72 şi 85 – din 11m)

Steaua: Doru Opriş – Alex Stan, Ionuţ Lontea (‘89 Darius Varga), Florin Chiş, Sorin Dregan, Cătălin Pop, Adrian Tarce (‘90 Gavril Tamaş), Hosszu Norbert (‘78 Paul Coman), Ioan Ardelean (‘70 Borszasi Istvan), Adrian Dregan (cpt.) şi Marius Bădăcean. Rezerve: Marius Orosz  – Ionuţ Duma şi Gabriel Oros. Delegat: Radu Chiorean

Sporting: Ciprian Petran (cpt.) – Rareş Ciaca (‘56 Paul Pintea), Florin Kordiş, Marius Colciar, Robert Cosma, Sergiu Druhora, Călin Tuşer, Ionuţ Vasarhely (‘60 Cosmin Cuibuş), Claudiu Băican, Adalbert Pintea şi Răzvan Meleg. Rezerve: Gomboş Marton – Sergiu Horvat, Gabriel Cozea şi Alin Pop. Delegat: Robert Goie. Antrenor: Călin Pop

Cartonaş roşu: Florin Kordiş (‘52)

Au arbitrat: la centru: Narcis Lascău, asistenţi: Cristian Gozman şi Adrian Ciuciu (toţi trei din Oradea)

Jucătorul meciului: ADRIAN DREGAN


Adrian Dregan, jucător Steaua Cosniciu:“Sunt foarte bucuros că am reuşit să câştigăm duelul cu Zalăul! Am avut dăruire şi cred că toată echipa a avut ambiţia de a câştiga acest meci, mai ales după lucrurile întâmplate în partida tur. Mi-a fost frică de joc, mai  ales că Sporting a adus în iarnă 8 jucători buni. La fel, mi-a fost frică şi de arbitraj, chiar dacă brigada era din alt judeţ. Până la urmă, arbitrajul a fost ok, cu greşeli de ambele părţi dar nu decisive. Am înţeles că Zalăul s-a plâns că nu a primit 2 penalty-uri, dar dacă eşti realist vezi că la cele două lovituri de la 11 m  trebuiau acordate… 2 galbene pt simulări grosolane. Şi penalty-ul acordat oaspeţilor în minulul 85 a fost discutabil, ţinând cont că prima dată fundaşul nostru a dat în minge mai întâi. Per total, a fost un meci în care am meritat victoria, am avut mai multe faze periculoase, iar Zalăul a prins un meci slab. Mulţumim  suporterilor pentru că au venit într-un număr mare la meci şi pentru că ne-au  susţinut din primul minut până la final”.

Doru Matei – conducător Sporting:“Am fost surprins să văd că la meci a fost delegată o brigadă din afara judeţului. Măcar dacă era divizionară, însă în realitate am văzut nişte arbitri slabi. Orice arbitru din Sălaj conducea jocul mai bine. Băiatul de la centru nu s-a putut ridica nici pe departe la nivelul derby-ului. La 0 – 0 am avut un 11m neacordat, iar în repriza a doua din nou, pentru ca la câteva minute să dea penalty pentru gazde, deşi jucătorul nostru spune că nici nu l-a atins pe adversar! Apoi, Kordiş a fost eliminat uşor, în timp ce adversarul său – Adi Dregan intra tot timpul cu cotul fără să primească nimic. Pe final, am mai avut încă un penalty, după ce portarul l-a îmbrâncit pe Băican în careu. Ce să zic, a fost un arbitraj tendenţios şi acest meci a decis câştigătoarea Seriei Vest. Acum, avem şanse mici de promovare. E frustrant ce face preşedintele CJA Sălaj. Dacă aşa se comportă AJF-ul  cu o echipă finanţată 100% din bani privaţi, e urât. Aşa se promovează fotbalul în Sălaj!? Vom tot juca în Liga a V-a până când vom reuşi să promovăm! În fine, vreau să felicit echipa Steaua Cosniciu pentru fair-play!”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL