Connect with us

Ştiri din Sălaj

PROTEST al personalului medical auxiliar de la cel mai mare spital din Sălaj


În jur de 40 de persoane de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău au întrerupt lucrul şi au protestat în curtea instituţiei, ca gest de nemulţumire ca urmare statul micşorat salariile şi sporurile, ca urmare a ultimelor modificări legislative privind plafonarea sporurilor


Nemulţumiţi de pierderile salariale cauzate de ultimele modificări legislative privind plafonarea sporurilor, personalul medical auxiliar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a început să protesteze.

Astfel, încă de vineri, aproximativ 40 de angajaţi au coborât în curtea spitalului şi au protestat, după ce noua legea le-a micşorat veniturile.

De exemplu, o infirmieră din cadrul secţiei de boli infecţioase are acum sporul cu redus cu 10%, iar salariul a scăzut cu 300 de lei. O asistentă din secţiile cu risc, are o diminuare a venitului net cu până la 1.500 de lei, după limitarea sporurilor!

Protestul a fost reluat şi luni dimineaţa, dar şi azi, când 30 de persoane au protestat în afară timp de 20 de minute.

„Greviştii” cer să se modifice modul în care s-au calculat sporurile, iar drepturile lor au fost luate în discuţie şi de Liliana Neaga – managerul spitalului din Zalău, care a stat la discuții cu protestatarii.

„Am discutat pe rând cu reprezentanţi ai brancardierilor, registratorilor medicali, infirmierelor, din partea personalului cu studii superioare angajat al laboratorului clinic, pentru că acestea sunt categoriile de personal care au pierdut din veniturile salariale. Dorinţa noastră, a tuturor, este să putem să acordăm salarii aşa încât să nu piardă din venituri, dar în momentul de faţă, pe ce înseamnă suma alocată din partea Consiliului Judeţean pentru sporuri şi regulamentul de sporuri care trebuie aplicat, nu îţi poţi permite acest lucru. Noi, practic, acordând sporurile la limita minimă din regulament, nu ne încadrăm în suma respectivă şi acolo, pe lângă sporurile acordate pentru condiţii de muncă, sunt incluse în orele de gardă şi orele de sâmbătă-duminică. Dacă am încerca să acordăm sporurile mai mari, ar trebui să tăiem din celelalte sporuri, ceea ce poate fi şi mai nefavorabil. Doar prin modificări legislative ar putea fi găsite soluţii”, a declarat Liliana Neaga pentru Agerpres.

Vă reamintim că noul regulament de acordare a sporurilor s-a concretizat în salarii micşorate pentru nu mai puţin de 344 de angajaţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar cele mai afectate categorii au fost infirmierii, brancardierii şi personalul auxiliar.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj