Connect with us

Ştiri din Sălaj

A murit cunoscutul notar, Augustin Crecan


Unul dintre cei mai vechi funcționari publici învestiți cu atribuția de a autentifica acte juridice din municipiul Zalău s-a stins fulgerător din viaţă, la vârsta de 71 de ani. În carieră, Augustin Crecan a fost și judecător, dar și parlamentar, fiind senator în două legislaturi pe listele PUNR Sălaj


Augustin Crecan (n. 13 iunie 1946) a fost unul dintre cei mai vechi şi cunoscuţi notari publici din municipiul Zalău.

În urbea de la poalele Meseşului, Augustin Crecan a deschis și primul birou notarial.

A fost șeful notarilor de stat din municipiul Zalău. A avut o contribuție importantă la elaborarea legii notarilor publici, ce a fost publicată în anul 1995.

Ani şi ani, notarul Crecan a autentificat acte juridice, a legalizat semnături, a eliberat copii legalizate sau certificate, la biroul notarial din centrul municipiului, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute din judeţul Sălaj.

Biroul notarial Publici Asociați Crecan Ioan Gheorghe, Crecan Augustin, Pusok Crecan Flavia Monica îşi desfăşoară activitatea în cadrul Camerei notarilor publici Cluj – în circumscripţia Judecătoriei Zalău, acolo unde îşi desfăşurau şi copiii săi, Ioniţă Crecan şi Flavia Crecan, ambii notari publici cunoscuţi.

Să precizăm că Biroul notarial Publici condus de familia Creaca era foarte bine cotat și pe plan național, astfel că – acum câțiva ani – Biroul notarial din Zalău s-a clasat pe locul 6 într-un top cu cei mai bine plătiţi zece liber profesionişti din România!

Vestea morţii notarului este ca un şoc pentru comunitatea locală, cu atât mai mult Augustin Crecan era un om jovial, plin de viaţă şi cu multă dispoziţie şi umor.

Să precizăm faptul că Augustin Crecan a fost în carieră și judecător, dar a avut o activitate și în Parlamentul României!

Astfel, sălăjeanul Augustin Crecan a fost parlamentar timp de opt ani, fiind ales în județul Sălaj pe listele partidului PUNR în două rânduri, mai întâi în legislatura 1992 – 1996, iar apoi în legislatura 1996 – 2000.

În această perioadă,  a fost membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

În legislatura 1996-2000, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Coasta de Fildeș și cu Statul Israel.

În cadrul activității sale parlamentare, a inițiat o singură propunere legislativă în fiecare din legislaturile în care a fost ales.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

9526 Vizualizari
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Tulbure Maria

    16 April 2018 at 11:24

    Dumnezeu sa il odihneasca in pace,iar familiei sincere condolenate si putere sa treaca peste acest moment greu.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj