Connect with us

ALTE SPORTURI

Şcoala Dragu s-a impus la  faza judeţeană la rugby tag din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor!


Elevii lui Cosmin Ardelean au avut cea mai bună evoluţie la competiţia desfăşurată în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” din Zalău, obţinând astfel calificarea la faza interjudeţeană din Vadu Crişului


Recent, sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” din Zalău a fost gazda fazei judeţene a competiţiei de rugby tag din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor. Organizatorul principal al competiţiei a fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, reprezentat prin inspector şcolar Alina Cozac şi Comisia Judeţeană de Rugby Tag, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, care a asigurat premierea prin cupe şi Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu”, în calitate de gazdă.

La faza judeţeană au participat nu mai puţin de şapte echipe. Este vorba de Şcoala Gimnazială “Aurelia şi Lazăr Cosma” Trenzea, Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Agrij, Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Zalău, Şcoala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei, Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu.

Cele şapte echipe participante vizau locul 1, cel care le asigura calificarea la faza interjudeţeană ce va avea loc în localitatea Vadu Crişului, judeţul Bihor, în perioada 21 – 22 aprilie.  Formula de joc pentru această competiţie a fost de 5 jucători + două fete în echipă. În urma jocurilor disputate în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” din Zalău, echipa Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dragu, condusă de prof. Cosmin Ardelean a reuşit să obţină mult râvnitul locul 1, obţinând astfel calificarea la faza interjudeţeană. Pe locul secund s-a clasat Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, în timp ce podiumul a fost completat de echipa Şcolii Gimnaziale “Silvania” Şimleu Silvaniei.

“Sălajul a aparut pe harta rugbystica pe putina vreme, odata cu frumosul proiect “Muguri de Campioni” dar, iata sunt multi oameni inimosi care au facut o adevarata pledoarie pentru rugby. Rezultatele se vad, au facut un pas inainte organizand un campionat scolar de minirugby (cu contact) si tragem nadejde de aparitie a unui club de minirugby in acest judet. Felicit toti participantii la competitia din cadrul OG, le urez bafta in continuare si astept cu nerabdare la urmatoare etapa de minirugby scolar judetean, care va avea loc in localitatea Buciumi”, a declarat Gheorghe Sabău, Directorul Naţional de Dezvoltare, zona Transilvania Nord.

Clasament faza judeţeană:

Locul I: Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu – prof. Ardelean Cosmin

Locul II: Şcoala Gimnazială “ Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei – prof. Sergiu Moldovan

Locul III: Şcoala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei – prof. Mirela Lazăr

Locul IV: Şcoala Gimnazială “ Simion Bărnuţiu” Zalău – prof. Vasile Prodan

Locul V: Şcoala Gimnazială Nr.1 Agrij – prof. Olimpiu Petran

Locul VI: Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi – prof. Mariana Puşcaş

Locul VII: Şcoala Gimnazială “Aurelia şi Lazăr Cosma” Treznea – prof. Olimpiu Petran

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI