Connect with us

FOTBAL

Sălăjeanul Iustin Ardelean a debutat la “U” Cluj II


Fotbalistul format la CS Viitorul Zalău a fost titular în jocul cu Arieşul Mihai Viteazul, evoluând 53 de minute


În pauza competiţională din iarnă, un nou sălăjean a făcut pasul din fotbalul mic de la noi din judeţ, către o echipă mare, cu tradiţie. Astfel, Iustin Ardelean, cel care şi-a făcut junioratul la CS Viitorul Zalău, dar care în tur a evoluat pentru CS Crasna, a ajuns în curtea celei mai iubite echipe din Ardelean, “U” Cluj.

Era greu pentru un jucător atât de tânăr să poată prinde un loc în echipa mare, astfel că sălăjeanul va evolua în acest retur pentru echipa secundă, ce evoluează în Liga a IV-a. Talentatul mijlocaş a avut puţin ghinion după ce a ajuns la “U”, accindetându-se uşor şi astfel debutul său a fost amânat.

Nu foarte mult, şi chiar înainte de Sărbătorile Pascale, Ardelean a fost folosit ca titular în echipa a doua a “şepcilor roşii”,  în jocul de pe teren propriu al “studenţilor” împotriva celor de la Arieşul Mihai Viteazul, după ce evoluase recent şi la juniorii formaţiei, pentru care a şi înscris un gol fabulos. Aflată pe locul 6, Universitatea a abordat cu încredere acest joc, însă experienţa adversarilor a făcut diferenţa.

Iustin Ardelean a evoluat timp de 53 de minute, iar în momentul schimbării sale, scorul era 0 – 0. În cele din urmă, Arieşul a reuşit să se impună cu 2 – 0, păstrându-şi astfel locul 4, în timp ce “U” a rămas pe 6. De remarcat este faptul că în lotul “şepcilor roşii” pentru acest joc s-a aflat şi portarul zălăuan Andrei Pop.

 

“A fost foarte greu, deoarece după prima săptămână în care m-am adaptat foarte bine, fiind primit bine de colegi şi apreciat de antrenor, am suferit o entorsă urâtă. Am avut însă sprijinul clubului, domnul antrenor m-a trimis la doctorul primei echipe. A urmat o perioadă de tratament şi recuperare. Dar a trecut, am avut o dorinţă mare de a reveni pe teren, am tras de mine şi a venit şi momentul în care am putut să îmbrac tricoul lui “U”. La început la juniori, unde am reuşit să şi marchez, cu un şut în vinclu, cam de la 30 de m, iar apoi la seniori, la echipa a doua. Din dorinţa de a reveni cât mai repede, chiar dacă nu eram complet refăcut, am recidivat, dar mi-am revenit repede şi de data această complet. Acum sper să fiu sănătos şi să am evoluţii din ce în ce mai bune şi să pot să-mi arat calităţile fotbalistice cu care sunt înzestrat”, ne-a spus Iustin Ardelean, după debutul său la “U” Cluj II.

Sursa foto: Ştefan Martinescu

986 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL