Connect with us

DIVERSE

HC Zalău a remizat cu HCM Rm. Vâlcea, după un meci dramatic! GALERIE FOTO și VIDEO


Chiar dacă a avut avantaj de mai multe ori pe tabelă, iar în partea secundă a condus și la trei goluri, gruparea de sub Meseș a trebuit să se mulțumească cu un punct. În restanța de miercuri, echipa lui Tadici putea chiar pierde, după ce pe final, oaspetele au condus de două ori, iar în ultimele secunde au avut atacul!


Ani la rând, duelurile dintre Zalău şi Rm. Vâlcea au fost mereu disputate, chiar şi după ce “brandurile” Silcotub şi Oltchim au dispărut. Acum, HC Zalău şi HCM Rm. Vâlcea sunt două formaţii cu pretenţii în Liga Naţională, care miercuri după-amiază s-au întâlnit sub Meseş, într-o restanţă din etapa a XX-a.

Miza partidei a fost una importantă, în condiţiile în care oltencele luptă pentru podium, iar Zalăul are speranţe că mai poate prinde locul 5, ultimul ce duce în Cupa EHF. În aceste condiţii, disputa a fost echilibrată încă din debut şi chiar dacă oltencele au condus cu 2 – 0, Zalăul a revenit şi a preluat prima dată conducerea, în minutul 10, scor 3 – 2.

Fetele lui Tadici au tratat cu prea multă lejeritate unele atacuri, iar după primul sfert de oră, HCM Rm. Vâlcea s-a desprins la două goluri (5 – 7), astfel că antrenorul Zalăului a şi cerut time-out. Oaspetele au avut chiar şi trei goluri avantaj, dar a urmat o revenire importantă din partea Zalăului şi scorul a devenit 11 – 10 în minutul 22, moment în care Gheorghe Zbora a cerut time-out.

Finalul de primă repriză părea să fie al Zalăului, iar cu cinci minute înainte de pauză, Roxana Rob a transformat o aruncare de la 7 m şi scorul a devenit 12 – 10. Şi cu un minut înainte de pauză, HC Zalău a avut avantaj de două goluri, 14 – 12, însă la cabine s-a intrat cu 14 – 14, după ce Yryna Glibko şi Natasha Krinic au egalat.

La reluare, jocul Zalăului a fost mai consistent şi mult mai precis, iar drept urmare, gruparea de sub Meseş a trecut în avantaj, ca din minutul 35 să conducă şi la trei goluri, 18 – 15. Şi în minutul 40, gazdele aveau un avantaj tot de trei goluri, 20 – 17, dar HCM Rm. Vâlcea nu a renunţat la luptă.

Ultimul sfert de oră a devenit şi mai disputat, în condiţiile în care vizitatoarele au reuşit egalarea, 20 – 20. Cu Iryna Glibko într-o formă de zile mari, Vâlcea a reuşit să conducă pentru prima dată în repriza secundă, la 21 – 22, în minutul 48, iar oltencele au mai fost în avantaj şi în minutul 50, scor 22 – 23, după ce la finalizare a apărut aceeaşi Glibko.

Cu un ultim efort, HC Zalău a revenit şi Roxana Rob a dus Zalăul de două ori în avantaj, la 24 – 23 şi 25 – 24. De cealaltă parte, Vâlcea şi-a fructificat atacul şi scorul a fost din nou egal, 25 – 25, când mai erau mai puţin de patru minute de jucat!

În momentele importante, Zalăul a comis câteva greşeli decisive, iar Rob a ratat un 7 m la 25 – 25. Mai apoi, la 26 – 26, Valentina Panici a trimis o minge greşită, iar în ultimele secunde, Vâlcea a avut atacul prin care ar fi putut marca golul victoriei.

S-a termiant în cele din urmă 26 – 26, iar cu acest rezultat, HC Zalău rămâne pe locul 6, la trei puncte de CSM Bistriţa. Şi următorul meci al echipei lui Tadici va fi tot pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11.30, cu Universitatea Cluj, partidă ce contează pentru etapa a XXII-a.

 

HC Zalău – HCM Rm. Vâlcea 26 – 26 (14 – 14)!

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Roxana Rob (13), Larisa Tămaş (2), Ana Maria Dragut (2), Raluca Crap (2), Valentina Panici (2), Dana Abed-Kader (2), Cristiana Nica (1), Andrada Trif (1), Claudia Constantinescu (1), Diana Nichitean, Sabrina Lazea, Andreea Stângă şi Ana Ciolan. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

HCM Rm. Vâlcea: Marina Razum, Diana Ciucă – Iryna Glibko (13), Sara Vukcevic (4), Natallia Vasileuskaya (2), Maria Gavrilă (2), Raluca Băcăoanu (1), Andreea Adespii (1), Natasa Krnic (1), Carmina Manea-Bădiță (1), Cristina Florica (1), Diana Ciucă, Mara Lopez, Alicia Fernandez Fraga şi Alexandra Badea. Antrenor: Gheorghe Zbora

363 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE