Caută articole

Filtrează articole
VOLEI

DIVIZIA A2

13.04.2012 - 10:36

Şimleuanii s-au calificat la turneul de promovare în Divizia A1. GALERIE FOTO

 Şimleuanii s-au calificat la turneul de promovare în Divizia A1. GALERIE FOTO
CS CHIMSZED UMF Cluj-Napoca - CS PHOENIX Şimleu Silvaniei 1 - 3 (-21,18,-19,-15)

 

 

Meci aşteptat cu mult interes de ambele echipe şi de suporterii acestora, pentru că oaspeţii doreau încheierea „conturilor” în drumul lor spre turneul de promovare în Divizia A1, chiar în fieful clujenilor, iar gazdele voiau echilibrarea situaţiei şi relansarea lor în această tentativă atrăgătoare. Balanţa zeiţei Fortuna a înclinat spre şimleuani, care au obţinut o victorie meritată, după 90 de minute de la fluierul de începere a partidei şi, totodată, calificarea în faza a III-a a campionatului, evitând meciul din turul trei al etapei a II-a din faza „play off”, planificat pentru 21 aprilie. Totuşi, la jumătatea întrecerii, la scorul de 1-1 la seturi, finalul acestei confruntări sportive era imprevizibil, atât prin pierderea iniţiativei în jocul sălăjenilor, cât şi prin hotărârea clujenilor de a continua „bătălia” pentru participarea la turneul de promovare în primul eşalon voleibalistic românesc. Cum spuneam, norocul le-a surâs şimleuanilor (spre meritul lor!), mai ales, datorită unui plus evident de experienţă voleibalistică, fapt demonstrat în acţiunile tehnico-tactice din seturile trei şi patru. Clujenii, coordonaţi de Szekely Robert, n-au putut face faţă dezinvolturii sălăjenilor, pierzând ultimul set la o diferenţă de 10 puncte! Aşadar, ai noştri vor fi prezenţi la turneul de promovare în Divizia Naţională de Volei A1, care se va desfăşura în perioada 18 - 20 mai, într-o locaţie ce va fi stabilită de Federaţia Română de Volei, în data de 24 aprilie, în baza licitaţiei la care vor participa cele patru echipe calificate: primele două din fiecare serie, Est şi Vest. Şimleuanii doresc desfăşurarea acestui turneu în oraşul Şimleu Silvaniei, cu atât mai mult, cu cât noua sală de sport a fost recepţionată şi va fi funcţională în acea perioadă. Felicitări şi succes, băieţi!

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, când ambele echipe au condus, alternativ, pe tabela de scor. După mai multe egalităţi, la cele două „ time out-uri” tehnice conduceau gazdele: 8-7 şi 16-14. Ai noştri au reuşit egalarea la 19-19, realizând - apoi - trei puncte consecutive (22-19), în timp ce servea Pantea, iar în linia întâi se aflau: Pop, Kis şi Filip. Acest avantaj le-a permis şimleuanilor să câştige primul set cu scorul de 25-21, prin blocajul efectuat de Sergiu Ilieş la clujeanul Vlad Samarghiţan. În prima treime din actul secund, localnicii au avut iniţiativa (3-0, 7-3, 8-6), dar au fost egalaţi de oaspeţi (9-9 şi 10-10). Totuşi, clujenii n-au cedat şi, ambiţionaţi de puţinii spectatori (?!), s-au distanţat la cinci - şase puncte (18-13, 22-16), suficiente pentru a se impune cu scorul de 25-18, când Filip a greşit preluarea mingii servite de Szekely Zoltan.

Duşul rece le-a priit şimleuanilor, întrucât elevii antrenorului Mircea Abraham şi-au etalat calităţile voleibalistice, prin prisma obiectivului declarat, acela de participare la turneul de promovare în Divizia A1. Aşa au reuşit să acumuleze puncte importante, în urma unor faze spectaculoase (4-0, 10-5, 17-10, 23-18), adjudecându-şi setul al treilea cu scorul de 25-19, prin mingea „pusă” inteligent de Pop peste blocajul clujenilor Szekely Zoltan şi Tudor Câmpean. Dezlănţuirea şimleuanilor a continuat şi în ultimul set (5-0, 9-2), făcând chiar spectacol prin două serii de şase şi, respectiv, patru puncte. În prima, după ce clujenii s-au apropiat la două puncte (9-11), sălăjenii au dus scorul la 17-9, atunci când servea Silaghi, iar la plasă acţionau: Sergiu Ilieş, Pantea şi Pop. În cea de-a doua, de la 17-10 au făcut 21-10, pe serviciul lui Florea şi acţiunile de la fileu ale jucătorilor: Pantea, Pop şi Kis. Setul a fost câştigat autoritar de oaspeţi (25-15), prin atacul în aut, efectuat de clujeanul Mihai Chirca.

După meci, antrenorul secund Marius Oniga a declarat: „Am câştigat cu scorul de 3-1 la seturi, în urma unui meci foarte bun, de angajament, chiar dacă, după ce ne-am impus în  primul set, am fost egalaţi. Am reuşit să ne mobilizăm exemplar, iar pe final am jucat şi cu rezervele. Ne vom antrena în continuare cu speranţa îndeplinirii obiectivului asumat, cel de revenire în prima divizie românească de volei. Îi felicit pe toţi jucătorii noştri şi, de Sfintele Paşti, le doresc sărbători fericite”!

Vizualizari: 1457

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image

Nume:

volei - 13.04.2012 - 18:14

BRAVO BAIETI


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter