Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka de la CS Vidalis Zalău s-au remarcat la Campionatul Zonal


Copiii antrenaţi de Cristian Bolduţ au participat cu succes în weekend-ul precedent la campionatul de la Oradea, reuşind să se întoarcă acasă cu o salbă de medalii


În weeknd, la Oradea a avut loc o nouă ediţie a Campionatului Zonal de Karate Kyoukushin destinat copiilor. Competiţia s-a desfăşurat la trei grupe de vârstă, 7 – 8 ani, 9 – 10 ani şi 11 – 12 ani şi a strâns la start aproximativ 100 de sportivi proveniţi de la cluburi din trei judeţe, Sălaj, Bihor şi Arad. Iniţial, la această competiţie şi-au anunţat prezenţa şi karateka din Timişoara, însă aceştia nu au mai ajuns, astfel că s-au întrecut doar copiii de la cluburile din cele trei judeţe menţionate mai sus.

Judeţul nostru a fost reprezentat la Campionatul Zonal de Karate Kyoukushin de la Oradea de sportivi  de la CS Vidalis Zalău. Clubul zălăuan s-a prezentat la competiţia din judeţul Bihor cu o delegaţie formată din 16 copii, repartizaţi la toate cele trei categorii de vârstă.

Cele mai bune rezultate dintre karateka sălăjeni au fost obţinute de Ian Bolduţ, Iris Bolduţ şi Ayana Nistor. Cei trei au reuşit să obţină locul 1 atât în probele de kata, cât şi în cele de kumite la categoriile de vârstă 7 – 8 ani, 9 – 10 ani, respectiv 11 – 12 ani. Totuşi, în total, delegaţia CS Vidalis Zalău a contabilizat 23 de medalii, iar următorii sportivi au obţinut clasări pe podium: Boer Botond – locul 1 la kata şi 2 la kumite, Kerekes Yasmin – locul 1 la kumite, Irina Ţurcaş – locul 1 la kata şi 2 la kumite, David Mureşan – locul 2 la kumite şi 3 la kata, Morar Papp Artur – locul 2 la kumite şi 3 kata, Denis Crişan – locul 3 la kumite, Sebastian Crişan – locul 3 la kumite, David Zaha – locul 2 la kumite şi 3 la kata, Vlad Prodan – locul 1 la kumite şi 2 la kata, Sofia Pop – locul 3 la kata şi 3 la kumite şi Tyukodi Artur – locul 3 la kata şi 3 la kumite.Aceste rezultate sunt îmbucurătoare pentru sportivi de la CS Vidalis, cât şi pentru antrenorul Cristian Bolduţ, care însă este de părere că aceste concursuri sunt importante pentru copii să acumuleze experienţă şi să simtă pe propria piele ce înseamnă un concurs de karate.

“Concursurile de copii sunt organizate în ideea în care copii să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă o competiţie de karate, să înţeleagă spiritul de echipă, să-şi învingă emoţiile, fricile, să iasă din domeniul acesta dominat de tehnologie, într-un mediu în care copii concurează între ei. Aceste concursuri reprezintă mai mult o lecţie educativă, decât să ne intereseze performanţa, performanţă despre care putem vorbi de la 15-16 ani în sus. Sigur, aceştia sunt nişte paşi timizi de la vârsta asta spre performanţa pe care ne-o dorim ulterior. Nu medaliile sunt importante la aceste concursuri, ci pur şi simplu dezvoltarea copiilor în direcţia asta. Ei învaţă disciplina în echipă, disciplina pe Tatami, învaţă eticheta, lucruri care le vor fi de folos în viaţă indiferent dacă vor face karate până la vârstă matură sau nu”, ne-a spus Cristian Bolduţ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE