Connect with us

HANDBAL

După primele meciuri oficiale la naţionala de tineret, Tadici a calificat România la Mondiale! CLASAMENT și REZULTATE


Sub comanda antrenorului de la HC Zalău, naţionala U 20 a câştigat toate cele trei meciuri din cadrul turneului de calificare de la Cluj-Napoca şi s-a calificat la Mondialul din Ungaria. La această calificare au contribuit şi trei jucătoare de la formaţia sălăjeană, Raluca Kelemen, Andreea Stîngă şi Diana Nichitean, care au fost incluse în lotul pentru prima acţiune oficială cu Tadici selecţioner

La câteva luni după ce a preluat naţionala de tineret, Gheorghe Tadici a şi reuşit un rezultat notabil cu lotul sub 20 de ani şi a calificat România la Campionatul Mondial din Ungaria. După câteva meciuri amicale în cadrul unor turnee din iarnă, Tadici a debutat şi oficial la naţionala U 20, în cadrul turneului de calificare pentru mondiale, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca.

În primul joc, care se anunţa şi cel mai greu, România a câştigat la pas cu Croaţia, la o diferenţă de opt goluri, iar în al doilea meci, în faţa unui adversar modest, tinerele handbaliste ale României s-au dezlănţuit cu Georgia şi au câştigat cu 32 – 13.

Ultimul meci, cel cu Ucraina a fost de fapt cel mai dificil, dar în cele din urmă, “tricolorele” au câştigat la limită, scor 28 – 27 şi au încheiat turneul de calificare pe primul loc.

La această performanţă au contribuit şi trei jucătoare de la HC Zalău, Raluca Kelemen, Andreea Stîngă şi Diana Nichitean convocate şi pentru acţiunea de la Cluj. Diana Nichitean a înscris patru goluri în meciurile cu Georgia şi Ucraina, în timp ce Andreea Stîngă a marcat trei goluri în jocul cu Georgia.

Marea provocare pentru Naţionala U 20 va fi la Campionatul Mondial, ce va avea loc în perioada 1 – 14 iulie, în Ungaria, unde Tadici îşi doreşte o clasare în primele opt locuri, deşi tehnicianul nu ascunde faptul că ar vrea chiar o medalie!

 “A fost o etapă intermediară şi un turneu de calificare reuşit per ansamblu. Ultimul joc cu Ucraina a fost însă un semnal de alarmă pentru noi şi  pentru fete. Eu sper ca ele să priceapă că rigoarea tactică şi jocul colectiv sunt prioritare. Adevărata vedetă trebuie să fie echipa, nu jucătoarea X sau Y. Mai avem mult până de departe, trebuie să muncim mai mult. Un obiectiv realist la Mondiale este o clasare în top opt echipe, dar e clar că toată lumea îşi doreşte o medalie”, a spus Tadici, după turneul de la Cluj.

 


Rezultatele înregistrate  la turneul de calificare de la Cluj-Napoca:

Ucraina – Georgia  37 – 16 (21 – 9)

Croaţia – România  25 – 33 (14 – 17)

Croaţia – Ucraina   29 – 23 (13 – 14)

România – Georgia  32 – 13 (17 – 7)

România – Ucraina   28 – 27 (16 – 16)

Georgia – Croaţia  18 – 33 (6 – 16)

 

 CLASAMENT
  1. România    3       3     0   0    93 – 65      6
  2. Croaţia      3       2    0   1      87 – 74      4
  3. Ucraina     3       1    0   2      87 – 73      2
  4. Georgia     3       0    0   3      47 – 102    0

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL