Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău a scos un punct din meciul cu liderul. GALERIE FOTO


Deși în primele două seturi a avut o evoluție modestă, campioana României a revenit de la 0 – 2 și a trimis partida în decisiv. În setul al cincilea, elevii lui Nikolay Jeliazkov nu au mai avut forța de a și câștiga, dar până la urmă au scos un punct în fața celor de la Tricolorul Ploiești


Chiar dacă nu mai are şanse la titlu, Volei Municipal Zalău reuşeşte să “arbitreze” lupta la primul loc, iar luni seară a reuşit să o încurce şi pe Tricolorul Ploieşti, după ce tot în turul play-off-ului, zălăuanii au luat puncte şi din confruntările cu alte două formaţii ce se bat la câştigarea campionatului, Arcada Galaţi şi Steaua.

În faţa “steliştilor”, campioana a obţinut chiar o victorie de 3 puncte, iar acest lucru a dat moral bun pentru confruntarea cu liderul Tricolorul Ploieşti.

Deşi la Zalău a poposit prima clasată, lumea nu s-a înghesuit să vină la sală, iar în tribune s-au regăsit doar câteva sute de spectatori. Cu toate acestea, în teren, elevii lui Nikolay Jeliazkov au încercat să facă faţă adversarului, însă nu au prea reuşit în primele două seturi.

În primul set, gazdele au condus o singură dată cu 9 – 8, dar rapid, Tricolorul a revenit, iar la 9 – 12, Jeliazkov a început să facă schimbări şi în teren a intrat Mihai Tarţa. Lucrurile nu s-au îndreptat, iar la al doilea time-out tehnic, oaspeţii erau în avantaj de patru puncte, 12 – 16. Scorul a luat proporţii, fapt ce la determinat pe bulgar să ceară time out la 12 – 17, însă nu s-a mai putut face nimic, iar primul set a revenit Ploieştiului, 19 – 25.

Cu un serviciu exact, liderul a reuşit să se distanţeze şi în debutul setului doi, iar la 6 – 11, Nikoaly Jeliazkov a fost nevoit să ceară întreruperea jocului. Bulgarul l-a trimis în teren pe Filip Constantin, apoi şi pe Vlad Cuciureanu, dar atacurile în forţă ale oaspeţilor nu au mai putut fi stopate şi echipa lui Sergiu Stancu avea 0 – 2 la general, după un set câştigat şi mai clar, 17 – 25.

Nimeni nu mai credea că Volei Municipal mai poate scoate ceva din acest meci, dar în setul trei, Leo Dal Bosco şi compania au ştiut să se motiveze. Zalăul a fost superioară la toate capitolele, iar după ce a condus cu 8 – 6 şi 16 – 8 la cele două timpuri tehnice, campioana şi-a adjudecat setul al treilea la o diferenţă mare, de 10 puncte!

Văzând pericolul, Tricolorul nu s-a mai relaxat în setul patru, pe care l-a început foarte bine şi a avut 1 – 4 în debut, când antrenorul campioanei a cerut time-out. Ploieştiul a fost în avantaj o bună parte din acest set, dar gazdele au ţinut aproape şi scorul a fost strâns, 9 – 10, 13 – 14 sau 16 – 18. După un atac în afara terenului a lui Gheorghiţă, s-a făcut 17 – 20 şi părea greu de crezut că zălăuanii mai pot reveni. Pentru prima dată în acest set, Rareş Bălean a egalat la 20, după un “as”, iar finalul a devenit incendiar. Oaspeţii au mai condus o singură dată, la 20 – 21, după care Zalăul a revenit şi Mihalcea a făcut 22 – 21, moment în care Stancu a cerut întreruperea jocului. S-a făcut 23 – 21 şi 24 – 22, iar Bălean a închis setul la 25 – 23 şi echipa sa avea deja asigurat un punct din confruntarea cu liderul.

Chiar dacă publicul a fost mai restrâns, spectatorii au încurajat în momentele importante echipa şi se aşteptau la o evoluţie pe măsură şi în setul decisiv. Din păcate, Zalăul nu a mai contat şi a dat impresia că e mulţumită şi cu un punct. În aceste condiţii, în decisiv a contat doar Tricolorul Ploieşti, care a făcut şase puncte la rând! La 0 – 6, Nikolay Jeliazkov a încercat să îşi resusciteze echipa, dar fără şansă,deoarece liderul a avut în permanenţă un avantaj consistent şi în final s-a impus la şapte puncte diferenţă.

Cu două puncte obţinute la Zalău, Tricolorul Ploieşti rămâne lider în play-off, în timp ce Zalăul pare tot mai sigură de locul 4 după ce a reuşit să fure un punct şi primei clasate. Vineri, în prima etapă din returul play-off-ului, campioana speră să o încurce şi pe Arcada Galaţi, în faţa căreia a reuşit să obţină puncte şi din ultimele două confruntări.

 

Volei Municipal Zalău – Tricolorul Ploiești 2 – 3 (-19, -17, 15, 23, -8)

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1