Connect with us

HANDBAL

SPECIAL. 10 jucătoare de la HC Zalău, la final de contract!


În vară, gruparea sălăjeană se va despărţi de cele mai bune handbaliste din lot! Astfel, la poalele Meseşului va avea loc o mică  “revoluţie”, iar acest lucru a fost subliniat şi de managerul Gheorghe Tadici, cel care a precizat: “Suntem la un final de ciclu cu rezultate bune în plan european. Din vară va începe o nouă reconstrucţie”

Fie că a fost vorba despre Naţională sau de echipa de club, Gheorghe Tadici a fost adeptul  promovării de jucătoare tinere. Astfel, sub comanda tehnicianului a fost derulate mai multe cicluri, în care jucătoare fără nume au progresat şi au bătut la Naţională, ba chiar multe s-au remarcat sub “tricolor”.

Cam la fel s-a întâmplat la HC Zalău, acolo unde Tadici a găsit jucătoare cu calităţi pe care le-a promovat până la loturile naţionale, în timp ce echipa de club a reprezentat Sălajul cu cinste în campionat, dar şi în cupele europene.

Acum, la poalele Meseşului, se consumă ultima perioadă dintr-un astfel de ciclu, în care HC Zalău a cucerit medalia de bronz în România (2017), pentru ca în acest an să ajungă până în sferturile Cupei EHF!

“În urmă cu trei ani am început să reorganizăm echipa. Nu am putut să apelăm la nişte jucătoare de top şi ne-am mulţumit cu jucătoare venite de la Slobozia – care era la baraj, Cisnădie – care era pe ultimele locuri, Sebeş şi Constanţa – care a retrogradat. Am ajutat multe jucătoare care au venit la Zalău, după ce au fost date afară de la alte cluburi sau refuzate. Este greu să le schimbi mentalitatea. Aşadar, cu jucătoare autohtone, care au contracte mici faţă de alte cluburi, HC Zalău a reuşit rezultate meritorii. Sunt puţine echipe care acordă atenţie jucătoarelor tinere, fiindcă este mai comod să aduci jucătoare străine, dar şi pe bani frumoşi”, a spus Gheorghe Tadici.

 

Toate titularele ar putea părăsi Zalăul în această vară!

Aşadar, final de ciclu la HC Zalău, în care echipa a reuşit rezultate bune cu jucătoare nu prea titrate, dar cu calităţi şi cu muncă multă şi dorinţă de afirmare. La finalul sezonului, însă, majoritatea handbalistelor se află la final de contract.

Nu mai puţin de 10 jucătoare s-ar putea despărţi de HC Zalău la finalul acestui campionat. Altfel spus, titularele şi jucătoarele care au evoluat mai mult în ultima perioadă mai au contract până în luna iunie!

Pe această listă se află Paula Vişan, Cristiana Nica, Valentina Panici, Roxana Rob, Ana Ciolan, Raluca Crap, Ana Maria Dragut, Claudia Constantinescu, Larisa Tămaş şi Andrada Trif!

Majoritatea jucătoarelor sunt curtate de alte cluburi şi şansele ca ele să fie revăzute în tricoul Zalăului şi în sezonul viitor sunt minime.

 

Oferte peste oferte, din ţară, dar şi din străinătate

De fapt, şi Gheorghe Tadici a subliniat că ele sunt ofertate de la echipe din ţară şi din străinătate.

“Echipa şi jucătoarele au crescut în această perioadă, dovadă că la această oră sunt foarte curtate, au tot felul de oferte. Eu le înţeleg, iar aceasta a fost şi ideea când au venit: să crească în valoare. Deci, suntem un club care produce pentru handbalul românesc, dar nu putem să facem faţă ofertelor care vin de afară. Din perioada asta începe un fel de mercato telefonic. Toată lumea promite, dar noi prin echilibrul pe care l-am avut, de salariile pe care le-am putut da şi le-am acordat, am rezistat. Spre deosebire de alte grupări, care au venit, au făcut oferte mari şi s-au stins… Oricum, noi mai avem jucătoare de perspectivă”, a menţionat managerul.

Altfel spus, din lotul cu care Zalăul a reuşit să învingă în acest sezon cinci campioane din Europa, se mai află sub contract tinerele Raluca Kelemen, Adina Sabău, Dana Abed Kader, Andreea Stângă, Sabrina Lazea şi Diana Nichitean!

Cele şase au contract cu HC Zalău până în vara anului 2021.

 

Gheorghe Tadici: “Va începe o nouă reconstrucţie la Zalău”

În condiţiile în care se va despărţi de cele mai titrate jucătoare din lot, HC Zalău nu va putea avea pretenţii.

Va urma, astfel, o perioadă de reconstrucţie, în care jucătoarele tinere din actualul lot şi cele care vor fi transferate în vară vor fi baza unei noi formaţii cu ar putea realiza rezultate notabile peste doi-trei ani.

Acest lucru a fost arătat şi de Gheorghe Tadici, cel care a spus: “În fiecare vară, între două campionate, la toate echipele o serie de jucătoare pleacă, altele vin. Cunoscând bugetul nostru, va începe o nouă reconstrucţie. Suntem la un final de ciclu şi mă bucur că l-am încheiat pe plan european cu un rezultat bun. Este clar că această echipă îşi încheie un ciclu. Nu este uşor şi trebuie să ai răbdare, să munceşti foarte mult, să o iai de la capăt”.

Mai multe, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 21 martie. 

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL