Connect with us

Fără categorie

De Ziua Poliţiei, în Sălaj au fost avansaţi 42 de poliţişti. GALERIE FOTO


Evenimentul a avut loc vineri dimineaţa la sediul instituţii din Zalău, în cadrul unei şedinţe festive, la care au fost prezenţi Florin Florian – prefectul judeţului Sălaj, Tiberiu Marc – preşedintele Consiliului Judeţean şi Ionel Ciunt – primarul municipiului Zalău. În prezenţa tuturor, 21 de ofiţeri şi 21 agenţi de poliție au fost avasaţi în gradul profesional următor la împlinirea stagiului

Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, vineri dimineaţa, la sediul inspectoratului a avut loc şedinţa festivă, ocazie cu care domnul prefect Florin Florian, a prezentat mesajul Ministrului Afacerilor Interne – Carmen Daniela Dan.

Domnul Comisar șef de poliție Știrb Miron Aurel – împuternicit inspector șef,  a prezentat mesajul Inspectorului General al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Ioniță Alexandru Cătălin şi a transmis polițiștilor și familiilor acestora mulțumirile și recunoștința sa, pentru responsabilitatea cu care tratează rigorile acestei profesii şi pentru sacrificiile pe care, adeseori, sunt nevoiţi să le facă.

Semnificația zilei Poliției a fost prezentată de șeful Direcției Județene a Arhivelor Naționale, Dr. Pop Dănuț.

La aniversarea a 196 de ani de atestare documentară a Poliției Române, au fost alături şi Tiberiu Marc – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, dar şi Ionel Ciunt – primarul municipiului Zalău.

“În urmă cu câțiva ani, în 2002, s-a stabilit prin lege ca profesia dumneavoastră, instituția în care vă desfășurați activitatea, să sărbătorească în fiecare an, la 25 martie, ziua profesiei sau ziua instituției. Nu cred că întâmplător este aleasă această dată, ziua de 25 martie, ziua dumneavoastră, este legată de o sărbătoare religioasă importantă și, cu siguranță, are legătură cu faptul că pe primul drapel pe care instituția l-a primit era inserat un tablou frumos cu Buna Vestire. Sunteți printre puținele profesii care au o zi a lor, și cu atât mai mult, care au stabilit prin lege acest aspect. Acest lucru înseamnă ceea ce știm de altfel, că sunteți o profesie importantă, cu mari responsabilități în societatea românescă și în comunitățile în care vă desfășurați activitatea. Vă felicit, vă doresc multă sănătate și La Mulți Ani Poliției Române!”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, în cadrul manifestărilor.

La ședința festivă desfășurată la sediul inspectoratului, au participat şi reprezentanţi ai autoritoţilor administraţiei publice locale, dar şi ai celorlalte arme din M.A.I., la nivel judeţean.

În cadul şedinţei au fost avasaţi în gradul profesional următor la împlinirea stagiului 42 de poliţişti, din care 21 de ofiţeri şi 21 agenţi de poliție.

Corpul Teritorial al Polițiștilor Sălaj  a înmânat diplomele şi plachetele  de onoare poliţiştilor care s-au remarcat în activitatea profesională în cursul anului 2017.

Alte trei plachete au fost înmânate celor trei polițiști care în cursul acestui an s-au pensionat.

De asemenea, Asociația Sportivă Dinamo Sălaj a premiat polițiștii care au obţinut rezultate foarte bune la competiţiile sportive.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Fără categorie