Connect with us

Sporturi

Ioana Lung şi Oana Flonta, pe podium la Cupa de Primăvară de la Oradea


Cele două tenismene sălăjene au ocupat locul 3 la competiţia pe echipe din judeţul vecin la categoriile de vârstă 14, respectiv 12 ani alături de partenerelor lor, Patricia Goina, respectiv Vanessa Nocaci


La finele săptămânii trecute, la Oradea a avut loc Cupa de Primăvară pe echipe. Desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis, competiţia de pe Criş a adunat la start numeroase echipe care au fost repartizate în funcţie de vârstă. De remarcat că meciurile s-au desfăşurat după sistemul Cupa Davis, adică două meciuri de simplu şi unul de dublu. Judeţul Sălaj a avut două reprezentante, la categoriile de vârstă 12, respectiv 14 ani.

La prima categorie, Oana Flonta (CSM Zalău) a făcut pereche cu buna sa prietenă Vanessa Nocaci (Sănătatea Satu Mare), în timp ce la 14 ani, Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău) a făcut pereche cu Patricia Goina (CS Sănătatea Oradea). Pe tabloul principal, perechea Flonta-Nocaci a luptat pentru calificarea în semifinale cu Petra Feder şi Giulia Muşat.

Tenismena de la CSM Zalău a obţinut un succes clar în faţa Petrei Feder, în timp ce Vanessa Nocaci a trecut şi ea fără probleme de Giulia Muşat, pentru ca mai târziu cele două să câştige şi meciul de dublu. În careul de aşi, Flonta şi Nocaci au pierdut la perechea Maria Gaspar – Patricia Mergheş, fiind nevoite să se lupte pentru locul 3. În finala mică, tenismenele de la CSM Zalău şi Sănătatea Satu Mare au dat piept cu perechea Anca Isac – Teodora Buzner.

În primul joc, Oana Flonta a trecut în trei seturi de Anca Isac, însă – în următorul joc – Teodora Buzner a egalat situaţia, după victoria cu Nocaci. În cele din urmă, perechea Flonta-Nocaci a câştigat meciul de dublu, reuşind astfel să urce pe podium, cucerind medaliilor de bronz!

Pe tabloul de vârstă 14 ani, Ioana Lung şi Patricia Goina au dat peste Maya Cherecheş şi Patricia Simut. Lung şi Goina nu au întâmpinat probleme în acest joc şi au debutat perfect, câştigând cu 3 – 0.

În semifinale, tenismenele de la Palatul Copiilor şi CS Sănătatea Oradea au dat peste Daniela Bereanu şi Alexia Puiac, cele două beneficiind de un tur liber. Oboseala acumulată de Lung şi Goina s-a resimţit în acest meci şi astfel, cele două au cedat jocul în favoarea perechii Berceanu – Puiac. Ajunse în finala mică, Ioana Lung şi Patricia Goina nu au avut nici cea mai mică emoţie în confruntarea  cu Vanesza Zsiros şi Alexandra Zsiros, câştigând clar, 3 – 0, fiind de asemenea medaliate cu bronz.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi