Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, la primele meciuri oficiale pe banca Naţionalei de tineret. PROGRAMUL turneului de calificare la Mondiale


La final de săptămână, managerul de la HC Zalău va încerca să califice România la Campionatul Mondial ce va avea loc la vară, în Ungaria


Deşi săptămâna viitoare împlineşte 66 de ani, Gheorghe Tadici este un antrenor de care handbalul românesc are mare nevoie având în vedere experienţa sa şi rezultatele pe care le-a obţinut la naţionala de senioare, dar mai ales la echipele de club.

Tocmai de aceea, în finalul anului trecut, managerul de la HC Zalău a fost propus selecţioner la naţionala de tineret, iar alături de “secundul” Bogdan Burcea speră să ducă această naţională la Campionatul Mondial din vară. Dacă în iarnă a condus naţionala de tineret doar în cadrul unor turnee de verificare, acum Tadici va debuta şi oficial pe banca selecţionatei U 20, în cadrul turneului de calificare la Mondiale ce are loc de vineri şi până duminică,  în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

România face parte din grupa a doua de calificări, alături de Ucraina, Georgia şi Croaţia, urmând să joace pe rând cu aceste naţionale, în faţa propriilor suporteri. La Campionatul Mondial din Ungaria ce va avea loc în perioada 1 – 15 iulie, se califică primele două echipe din cadrul turneului de calificare de la Cluj, România şi Croaţia fiind principalele favorite.

Pentru această acţiune oficială, Tadici a decis să convoace şi trei handbaliste de la HC Zalău, este vorba de Raluca Kelemen, Andreea Stângă şi Diana Nichitean, cele care au fost prezente la lot şi la acţiunile din decembrie 2017. Să mai spunem că până la meciurile de la Cluj, Naţionala de tineret se pregăteşte în aceste zile în cadrul unui cantonament la Cheile Grădiştei.

 

Lotul naţionalei de tineret:

Portari: Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău) şi Diana Ciucă (HCM Rm. Vâlcea)

Extreme stânga: Bianca Marin (CSM Bucureşti), Andreea Mihart (Danubius Galaţi)

Interi stânga: Sorina Tîrcă (Corona Braşov), Andreea Vakariu (Dacia Mioveni), Diana Nichitean (HC Zalău), Andreea Târşoagă (Olimpic Tg. Mureş)

Centri: Alexandra Severin (Dinamo), Raluca Petruş (U Cluj), Lorena Stoican (SCM Craiova) şi Alexandra Banciu (Dinamo)

Interi dreapta: Andreea Tecar (Minaur Baia Mare) şi Daria Bucur (Corona Braşov)

Extreme dreapta: Alexandra Badea (HCM Rm. Vâlcea) şi Ana Maria Berbece (U Cluj)

Pivoţi: Teodora Popescu (SCM Craiova) şi Andreea Stângă (HC Zalău)

Programul complet al turneului de calificare din Sala Polivalentă din Cluj:

Vineri, ora 11.00: Ucraina – Georgia

Ora 16.00: Croaţia – România

Sâmbătă, ora 11.00: Croaţia – Ucraina

Ora 16.00: România – Georgia

Duminică, ora 11.00: România – Ucraina

Ora 14.00: Georgia – Croaţia

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL