Connect with us

Sporturi

Alesia Sferlea de la CSM Zalău, pe podium la competiţia internaţională “Cupa Bistriţa”!


Eleva lui Victor Puie a făcut o figură foarte frumoasă la puternicul turneu internaţional de la Bistriţa, reuşind să ajungă până în “careul de aşi” şi chiar să cucerească o medalie


La finalul săptămânii trecute, mai exact în perioada 15 – 18 martie, la Bistriţa a avut loc a XX-a ediţie Cupei “Bistriţa”. La start s-au aflat peste 250 de tenismeni din 10 ţări: Ucraina, Italia, Moldova, Belarus, Slovacia, Bosnia&Herţegovina, Israel, Serbia, Ungaria şi România, repartizaţi pe mai multe categorii de vârstă, minicadeţi, cadeţi şi juniori, atât la masculin, cât şi la feminin.

Între aceştia s-au aflat şi patru sportivi de la CSM Zalău, îndrumaţi şi pregătiţi de antrenorul Victor Puie. La minicadete au concurat Alesia Sferlea şi Camelia Chira, în timp ce la minicadeţi au participat Ştefan Pop şi Patriciu Iosif. Această categorie de vârstă este destinată sportivilor cu vârstă de până la 13 ani, dar Alesia (11 ani) şi Camelia (10 ani) au fost printre mezinele categoriei.

CU toate acestea, ambele au un potenţial uriaş ceea ce s-a şi văzut pe masa de tenis! Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Alesia Sferlea. După ce în urmă cu o săptămână, a fost prezentă la lotul naţional, acolo unde a reuşit să obţină locul 2 la turneul final de verificare din cadrul cantonamentului, tenismena de la CSM Zalău a făcut o figură foarte frumoasă şi la Bistriţa, ajungând până în “careul de aşi”! Eleva lui Victor Puie a fost repartizată în Grupa 11, alături de Sara Hamzakadic (Bosnia&Herţegovina), Vanesa Palage (LPS-CSM Bistriţa) şi Adorjani Csilla (CSS Târgu Mureş).

Sportiva noastră “s-a distrat” pur şi simplu cu cele trei adversare din grupă şi nu a pierdut decât un game, cu sportiva din Bosnia, reuşind să treacă cu 3 – 1 de Sara şi 3 – 0 de Palage şi Csilla, reuşind astfel să se califice de pe primul loc în faza următoare a competiţie. Ajunsă pe tabloul principal, Sferlea a dat peste Hila Beatrice (CSM Mediaş). Primul set a fost cel mai echilibrat şi duelul a avut nevoie de “prelungiri”, însă în cele din urmă a fost câştigat de Alesia cu 13 – 11.

În cel de-al doilea set, eleva lui Victor Puie a fost mult mai stăpână pe joc, însă sportiva din Mediaş a ţinut aproape. Totuşi, setul i-a revenit Alesiei (11 – 9), scor cu care Sferlea s-a impus şi în setul 3, calificându-se în optimi. Următorul adversar de la Cupa “Bistriţa” a fost ucraineanca Anastasia Bodnar. Chiar dacă primul set a fost mai echilibrat şi în care adversara a reuşit să obţină 7 puncte, Sferlea nu i-a mai dat nicio şansă în următoarele două seturi, trecând cu un scor identic, 11 – 2 şi cu 3 – 0 la seturi.

Astfel, tenismena de la CSM Zalău avansa în faza sferturilor de finală, fiind singura sportivă născută în anul 2007 ajunsă până în această fază, restul sportivelor fiind născute în 2005! Pentru un loc în semifinale şi implicit o medalie, Sferlea s-a duelat cu Roxana Nedelcu (CSS Craiova). Sportiva de la CSM Zalău nu a avut nicio emoţie în faţa oltencei şi nici nu s-a simţit diferenţa de doi ani între cele două concurente! Astfel, chiar dacă a cedat un set, Sferlea a trecut cu 3 – 1, reuşind un rezultat mare, ajungând între cele mai bune patru sportive la această categorie.

În “careul de aşi”, tenismena de la CSM Zalău şi-a măsurat forţele cu Andreea Teglaş (Mureşul Luduş). A fost de departe cel mai echilibrat duel de la această competiţie şi unul dintre cele mai spectaculoase meciuri. Primul set i-a revenit sportivei din Luduş (13 – 11), însă Sferlea a ripostat perfect şi şi-a adjudecat setul 2 (11 – 7). Setul 3 a fost adjudecat de Teglaş (12 – 10), pentru ca în următorul set, eleva lui Victor Puie să se impună cu 11 – 8, forţând astfel setul decisiv.

Chiar dacă a condus în ultimul set, în cele din urmă, sportiva din Luduş a reuşit să se impună, 11 – 7. Prin urmare, Alesia Sferlea a fost nevoită să se mulţumească cu o medalie de bronz, în timp ce Andreea Teglaş avea să câştige competiţia, după o finală în care s-a impus în faţa tenismenei din Belarus, Harelava Palina.

Cu toate acestea, este de remarcat şi de lăudat prestaţia Alesiei, fiind un rezultat la care puţină lume s-ar fi aşteptat. Munca depusă la antrenamente, talentul şi seriozitatea au făcut posibilă această performanţă, iar numele Alesiei Sferlea cu siguranţă îl vom mai auzi, având în vedere potenţialul uriaş de care dă dovadă tenismena de la CSM Zalău.

“Sunt foarte mulţumit de rezultatul obţinut de Alesia Sferlea, cât şi de jocul prestat la această ediţie a Cupei Bistriţa. Chiar dacă a pierdut în semifinale împotriva sportivei ce avea să fie câştigătoare, Alesia a evoluat surprinzător de bine, chiar şi pentru mine. Cu puţin mai multă atenţie, putea juca finala şi chiar să o câştige”, ne-a declarat Victor Puie.

Mai multe, în ziarul Sportul Sălăjean din 21 martie.

532 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi