Connect with us

CUPELE EUROPENE

Săgeţi de la Gheorghe Tadici către CSM Bucureşti: “Pentru CSM Bucureşti nu ar fi uşor să câştige campionatul, dacă în România ar mai fi 4-5 echipe care să aibă măcar 50% din bugetul lor”

Managerul de la HC Zalău nu este adeptul practicii de la campioana României, care are în lot nu mai puţin de 11 jucătoare străine şi pentru el sunt mai importante echipe precum Corona Braşov sau SCM Craiova, care dau mai multe jucătoare la loturile naţionale de tineret şi senioare


În ultimii ani, lupta pentru supremaţia din Liga Naţională a fost tranşată clar de echipele ce au investit masiv, dar care au apelat la multe jucătoare de top din străinătate. Astfel, Oltchim Rm. Vâlcea, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti au câştigat competiţiile interne la pas, în timp ce celorlalte formaţii importante ale campionatului le-a rămas să lupte pentru clasări pe podium sau pentru calificarea în cupele europene.

Cam aşa se întâmplă şi în acest sezon, CSM Bucureşti având un avantaj de 12 puncte faţă de SCMU Craiova. Deşi vorbim de o echipă care are un buget de 4 milioane de euro şi care are în lot nu mai puţin de 11 jucătoare străine, CSM Bucureşti a întâmpinat probleme la ultimele meciuri, atât în Liga Campionilor, cât şi în competiţiile interne.

Campioana României s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor doar de pe locul 3 din grupă, iar în Liga Naţională a suferit primul eşec pe terenul Craiovei. Şi HC Zalău a pus probleme campioanei, iar în sferturile Cupei României a fost aproape de o mare surpriză, însă a cedat pe final, la o diferenţă de două goluri.

Tadici, consideră că altfel s-ar pune problema şi în competiţiile interne, dacă ar exista patru sau cinci echipe, care să aibă doar 50% din bugetul lui CSM Bucureşti.

“Când CSM Bucureşti a avut o prestaţie mai slabă în Liga Campionilor a ştiut să se scuze că nu are o competiţie internă tare. În primul rând, CSM Bucureşti nu ar trebui să aibă ca obiectiv campionatul, Cupa României sau Supercupa României. La bugetul de 4 milioane de euro pe care îl au, ţinta ar trebuie să fie câştigarea Ligii Campionilor. În mod cert, pentru CSM Bucureşti nu ar fi uşor să câştige campionatul, dacă în Liga Naţională ar mai fi patru-cinci echipe care să aibă măcar 50% din bugetul lor. Ar avea destule surprize. Se încearcă o deviere a realităţii, dar ne gândim ce dă CSM Bucureşti pentru Naţională, pentru că e investiţia românilor, spre deosebire de Craiova sau Braşov care dau câte 5, 6 jucătoare la loturile de senioare şi tineret. Pentru mine aceste echipe sunt mai importante decât o selecţionată  din Europa”, a declarat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE