Connect with us

HANDBAL

Junioarele 3 sunt de neoprit. A patra victorie consecutivă pentru CSS Zalău


După un start de retur mai anevoios, în care sălăjencele s-au duelat cu primele trei clasate, micuţele handbaliste şi-au revenit şi în weekend-ul trecut au reuşit să obţină cea de-a patra victorie consecutivă, după victoria cu CSS Viitorul Cluj II


În weekend s-a desfăşurat etapa cu numărul 16 din cadrul campionatului naţional la handbal, rezervat categoriei de vârstă junioare 3. Dacă la junioare 1 n-a fost etapă, având în vedere şi numărul mai redus de echipe participante, junioarele 3 de la CSS Zalău au avut parte de un joc dificil, primind vizita celor de la CSS Viitorul Cluj II.

Gruparea clujeană a venit la Zalău din postura de favorită, mai ales că în ultimele două întâlniri directe, clujencele au câştigat de fiecare dată. Dacă CSS Zalău este o echipă pe val, şi care nu a mai pierdut de mai bine de o lună de zile, CSS Viitorul Cluj II a alternat victoriile cu înfrângerile, însă înaintea acestui joc, micuţele handbaliste clujence veneau după un succes în faţa celor de la HC Arsenal Tăureni.

Meciul dintre cele două echipe s-a desfăşurat duminică, de la ora 11.00, în sala de sport a Liceului Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.De altefel, meciul dintre CSS Zalău şi CSS Viitorul Cluj II avea să fie singurul meci echilibrat din această etapă.  CSS 2 Baia Mare a trecut uşor, 35 – 11 de CS Atletik Satu Mare, în timp ce CS Phoenix Baia Mare a trecut cu 36 – 16 de CSS Viitorul Cluj. Victorie facilă a obţinut şi ACS Pegasus Târgu Mureş, 35 – 23 cu ACS Alpha Oradea.

În ceea ce priveşte jocul de la Zalău, handbalistele Gabrielei Muntean au început destul de rău meciul şi după trei minute erau conduse cu 3 – 0. Totuşi, handbalistele noastre au avut puterea de a reveni şi după patru goluri consecutive, trei din partea Nataliei Iepan şi au preluat conducerea. Să spunem că după ce Iepan a marcat 15 goluri din totalul de 30  al echipei, handbalista a fost într-o mare formă şi în meciul de duminică.

Cele două formaţii au mers cap la cap, iar la scorul de 10 – 9, CSS Zalău a reuşit alte trei goluri consecutive, desprinzându-se la patru goluri diferenţă. Totuşi, până la pauză, clujencele au redus din handicap venind la o singură lungime diferenţă, scor 13 – 12. După revenirea de la cabine, Natalia Iepan a marcat de alte două ori, majorând din nou avantajul echipei sale. Jocul s-a mai echilibrat şi CSS Viitorul Cluj II a reuşit să egaleze la 20. Totuşi, din nou elevele Gabrielei Muntean s-au desprins, datorită golurilor marcate de Mara Pop şi Karinei Ghinea.

Până la finală, CSS Zalău nu a mai cedat iniţiativa şi chiar dacă clujencele au recuperat din handicap, jocul s-a terminat  cu victoria sălăjencelor, scor 28 – 27. Să spunem că a fost a patra victorie consecutivă a celor de la CSS Zalău, care nu a mai pierdut de mai bine de o lună de zile, de la acel eşec cu CSS 2 Baia Mare, din 11 februarie.

“A fost o victorie muncită şi binemeritată a echipei, în urma unui joc de angajament şi a unor prestaţii bune din partea sportivelor Ştefania Mocuţ, Natalia Iepan, Mara Pop şi Denisa Varga”, ne-a declarat Gabriela Muntean.

Să spunem că în etapa de la finele săptămânii, CSS Zalău va sta, iar în ultima etapă, elevele Gabrielei Muntean vor primi vizita celor de la HC Arsenal Tăureni, duminică, 1 aprilie.

 


CSS Zalău – CSS Viitorul Cluj II 28 – 27 (13 – 12)

CSS Zalău: Ştefania Mocuţ, Andreea Serencu, Alexandra Giugium – Natalia Iepan (10 goluri), Mara Pop (8), Denisa Varga (5), Karina Ghinea (3), Emanuela Zahorte (1), Bianca Baczo (1), Sonia Udrescu, Antonia Ţurcaş, Daria Gîrbouan, Florina Kadar, Kerestesz Mioara şi Alexandra Ţap. Antrenor: prof. Gabriela Muntean


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL