Connect with us

ALTE SPORTURI

Szabo Robert începe anul cu dreptul. Locul 1 la Satu Mare. GALERIE FOTO şi VIDEO


Pilotul zălăuan a fost de neoprit în prima etapă din cadrul Campionatului de Rally Sprint, reuşind că încheie runda inaugurală pe primul loc la OPEN


Aşteptarea a luat sfârşit.  La finele săptămânii trecute a debutat a XIII-a ediţie a Campionatului de Rally Sprint, cu prima etapă, desfăşurată la Satu Mare, la trei categorii, juniori, debutanţi şi avansaţi.

Având în vedere că a fost prima competiţie de automobilism din ţară, întrecerea a stârnit multă atenţie şi la start s-au aflat 60 de piloţi, veniţi din toate colţurile ţării, Zalău, Marghita, Petroşani, Cluj-Napoca, Seini, Doba, Satu Nou de Jos, Baia Mare, Carei, Mădăraş, Rebra, Oradea, Livada şi Satu Mare.

La start, judeţul nostru a fost reprezentat de, fără doar şi poate, cel mai bun pilot sălăjean la ora actuală, Szabo Robert. Acesta a concurat la volanul unui Subaru Impreza, la clasa 4, din cadrul categoriei avansaţi, concursul desfăşurându-se în poligonul ACR Satu Mare. Să spunem că anul trecut, în cadrul primei etape, Szabo Robert a încheiat competiţia pe locul 3 şi în acest an a fost dornic să ocupe un loc mai bun, mai ales că a fost prima cursă din acest an.

La categoria avansaţi, zălăuanul a încheiat pe locul 2, după clujeanul Istvan Beko. Totuşi, Szabo Robert şi-a luat revanşa la OPEN, acolo unde a reuşit să câştige primul loc.

“Mi-a plăcut foarte mult organizarea care a fost altfel decât în anii precedenţi. A fost mai fluidă intrarea şi ieşirea de pe pistă şi mi-a plăcut foarte mult că ne-a permis o jumătate de tură, înainte de fiecare manşă, să ne încălzim cauciucurile fiind foarte important acest aspet la aceste concursuri”, ne-a declarat Szabo Robert.

Să spunem că următoarea etapă va avea loc în data de 14 aprilie, tot la Satu Mare, pe bulevard, în timp ce ultimele trei se vor desfăşura la Baia Mare (12 mai), Carei (23 iunie) şi din nou în Poligonul ACR (17 noiembrie. De remarcat este şi faptul că după cea de-a doua etapă din Rally Sprint, vor începe şi concursurile de VTM – Viteză Traseu Montan.

Mai multe, în ziarul Sportul Sălăjean din 21 martie.

Sursa foto: Seletye David

 


Rezultatele  primei etape:

Juniori: locul 1 – Balazs Pintye (SM), locul 2 – Natalia Iocsak (Livada), locul 3 – Dominik Balog (SM)

Debutanți

clasa 1: 1 – Bogdan Mezei (Oradea), 2 – Nelu Rus (Bistrița-Năsăud), 3 – Janos Abraham (Mădăras)

clasa 2: 1 – Alexandru Samoilă (Baia Mare), 2 – Alexandru Fluczar (Maramureș), 3 – Alexandru Gherman (Doba)

Avansați:

clasa 1: 1 – Mihai Vezendan (SM), 2 – Ferenc Kui (SM), 3 – Kasza Kis (SM):

clasa 2: 1 – Attila Nagy (BM), 2 – Eduard Gobel (BM), 3 – Kasza Kis (SM):

clasa 3: 1 – Claudiu Orha (BM), 2 – Florin Ștecka (SM), 3 – Zsolt Kurti (Bihor):

clasa 4: 1 – Istvan Beko (Cluj-Napoca), 2 – Szabo Robert (Zalău), 3 – Marius Orha (BM):

OPEN: 1 – Szabo Robert (Zalău), 2 – Florin Ștecka (SM), 3 – Claudiu Orha (BM)


 

454 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI