Connect with us

Fără categorie

România are două meciuri grele cu Rusia în preliminariile Campionatului European


Primul joc are loc miercuri de la ora 17.30, la Togliatti, în timp ce meciul retur se dispută duminică, de la ora 18.30, la Cluj-Napoca


După meciurile din sferturile Cupei României, competiţiile interne s-au întrerupt timp de două săptămâni, având în vedere că în această perioadă, naţionalele de tineret şi senioare se pregătesc de primele meciuri oficiale din 2018.

Dacă selecţionata U 20 joacă la Cluj-Napoca turneul de calificare la Campionatul Mondial, naţionala de senioare are două meciuri extrem de grele în preliminariile Campionatului European, ambele cu Rusia. Primul joc are loc miercuri, de la ora 17.30, la Togliatti, în timp ce partida retur se dispută în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, duminică, de la ora 18.30.

Înaintea acestor meciuri, “tricolorele” s-au reunit abia duminică, la Bucureşti, iar marţi au şi plecat spre Rusia. România are câteva absenţe pentru aceste două jocuri, Cristina Zamfir-Florianu şi Melinda Geiger, ambele accidentate. Faţă de lotul cu care Ambros Martin a fost la Mondialul din 2017, în echipă au intervenit cinci schimbări, iar noutăţile sunt Laura Chiper, Raluca Băcăoanu, Laura Pristăviţa, Laura Popa, Bianca Bazaliu şi Paula Vişan.

“Portăriţa” de la HC Zalău a fost convocată doar pentru meciul retur de la Cluj, urmând se se prezint la lot de joi, când naţionala va ajunge în oraşul de pe Someş. De la HC Zalău a mai fost convocată Ana Maria Dragut – nelipsită de la acţiunile din ultimul an – care chiar dacă la echipa de club nu a avut evoluţii pe placul lui Tadici, cei doi selecţioneri se bazează pe serviciile sale la dificila “dublă” cu Rusia.

După două etape, România este lider în grupă, cu patru puncte, urmată de Rusia şi Austria cu câte două puncte. Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.


CLASAMENT – Grupa 4:

1. România                2       2     0   0    68 – 41      4

2. Rusia                        2       1    0   1     57 – 52     2

3. Austria                     2       1    0   1     52 – 61     2

4. Portugalia                2       0    0   2     41 – 64     0

 

Etapa a III-a se dispută după programul:

Rusia – România – azi, ora 17.30

Portugalia – Austria – joi, ora 20.30

Etapa a IV-a se dispută după programul:

Austria – Portugalia – sâmbătă, ora 20.30

România – Rusia – duminică, ora 18.30

Etapa a V-a are loc pe 31 mai:

Portugalia – Rusia

Austria – România

Etapa a VI-a are loc pe 3 iunie:

România – Portugalia

Rusia – Austria


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie