Connect with us

CUPELE EUROPENE

Vis îndeplinit! HC Zalău într-o finală europeană, după 16 ani

Gruparea zălăuană a trecut în semifinale de C.B. Mar Alicante şi s-a calificat după 16 ani într-o nouă finală de cupă europeană

Faptul că la Zalău se juca o semifinală de Cupă Europeană, a avut un impact la nivelul spectatorilor, care au umplut tribunele Sălii “Avram Iancu” până la refuz cu zeci de minute înainte de fluierul de start. Şi galeria zălăuană a fost la înălţime cu o coregrafie de zile mari şi toate premisele erau de a face un meci mare. Începutul meciului a fost unul echilibrat, în care niciuna dintre echipe nu s-a desprins pe tabelă. Asta până în minutul 7, când HC Zalău a preluat conducerea şi a pus stăpânire pe joc. Ibericile s-au apropiat din nou periculos de zălăuance, dar finalul reprizei le-a găsit pe fetele noastre la conducere cu trei goluri. Georgiana Ciuciulete şi compania au început extrem de hotărâte şi repriza secundă dorind să rezolve ecuaţia echipei calificate. Şi au reuşit acest lucru. Apărarea a funcţionat ca la carte, cu Valeria Beşe şi Gabriella Szucs completându-se reciproc, dar salvarea a venit de la Mirela Nichita care a făcut un meci de zile mari, reuşind nu mai puţin de 18 intervenţii! Lumea aplauda la scenă deschisă intervenţiile portăriţiei de la HC Zalău, dar şi golurile pe bandă rulantă marcate de zălăuance. Astfel, scorul avea să i-a proporţii, iar cu 15 minute înainte de fluierul final, tabela indica 10 goluri avans pentru HC Zalău. Aceeaşi diferenţă s-a menţinut şi la finalul meciului, astfel echipa zălăuană era în mare calificată.

La mai puţin de 16 ore distanţă avea să aibă loc meciul retur, tot în Sala “Avram Iancu”. Calificată în proporţii de 99%, zălăuancele nu au apăsat la maxim pedala de acceleraţie, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabelă. În faţa unor tribune mai aerisite decât în primul meci, spanioloaicele au condus ostilităţile, iar la pauză tabela arăta cinci goluri avans pentru Mar Alicante. Chiar dacă în repriza secundă, Alicante s-a aflat la post, niciodată nu s-a pus problema echipei calificate. Pe final de meci, zălăuanele s-au apropiat la un singur gol cu trei minute înainte de final. Însă, Valeria Beşe şi compania nu au mai avut puterea să şi egaleze, astfel că adversarele au mai punctat o dată, şi şi-au asigurat victoria la două goluri. Însă a contat doar pentru palmares, deoarece ultimul fluier a declanşat fiesta în tabăra zălăuancelor. HC Zalău s-a calificat după o pauză de 16 ani într-o finală de cupă europeană.   Ionuţ COSTINAŞ

Tiberiu Marc –  preşedintele lui HC Zalău:

“E o performanţă la care în momentul în care am început competiţia nu ne gândeam. Prin meciuri bune şi printr-un culoar favorabil am reuşit o performanţă importantă. Este meritul echipei, al antrenorului şi nu putem decât să ne bucurăm, că putem oferi satisfacţii iubitorilor de handbal, mai ales că au avut posibilitatea să vadă mai multe meciuri, decâte ar fi fost în mod normal, deoarece meciurile tur-retur s-au jucat ambele la Zalău”.

 

Esteban Roig – antrenor C.B. Mar Alicante:

“După primul meci ne-a fost foarte greu să mai sperăm la calificare. În manşa retur am avut cinci-şase goluri diferenţă, dar a fost foarte greu să recuperăm diferenţa de zece goluri, mai ales că şi arbitri au intervenit şi au dat eliminări de două minute pentru Alicante. HC Zalău a meritat calificarea, este o echipă mai bună şi le doresc succes mai departe”.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE