Connect with us

HANDBAL

Paula Vişan, după convocarea la naţională: “Fără ajutorul colegelor şi a domnului Tadici nu eram aici”


“Portăriţa” de la HC Zalău a fost convocată în premieră pentru un meci oficial al naţionalei şi spune că acest lucru se datorează nu doar evoluţiilor sale foarte bune ci şi colegelor, dar mai ales lui Gheorghe Tadici. Ea îşi poate face debutul în tricoul României chiar cu o zi înainte de a împlini 34 de ani


În vara anului 2016, HC Zalău era în criză de portari, iar Gheorghe Tadici a reuşit să o aducă la poalele Meseşului pe Paula Vişan. Ţinând cont că “portăriţa” din Focşani a trecut în cariera sa pe la echipe fără mari obiective, precum Universitatea Reşiţa, “U” Neptun Constanţa, HCM Roman, HC Alba Sebeş sau Măgura Cisnădie, acest transfer nu părea unul atât de important.

Însă, încă din primul sezon în tricoul Zalăului, Paula Vişan s-a făcut remarcată şi nu au fost puţine meciurile pe care gruparea de sub Meseş le-a câştigat şi datorită prestaţiei sale din poartă, astfel că la finalul sezonului trecut, Zalăul a cucerit medaliile de bronz. Evoluţiile sale bune au continuat şi în stagiunea 2017 – 2018, când HC Zalău a ajuns până în sferturile Cupei EHF, la unele partide, Vişan fiind chiar decisivă pentru HC Zalău.

Prestaţiile sale nu au fost trecute cu vederea de selecţionerul Martin Ambros, care după ce în decembrie anul trecut a inclus-o în lotul lărgit pentru Campionatul Mondial, acum a convocat-o pentru meciurile cu Rusia, din preliminariile Campionatului European.

Vestea convocării i-a fost dată chiar de către antrenorul Gheorghe Tadici, cel care a contribuit din plin la ascensiunea portăriţei în vârstă de 33 de ani.

“Am primit această veste cu mare bucurie. Nu vreau să fiu lipsită de modestie, dar mă aşteptam să fiu convocată. S-a tot vorbit de un portar cu experienţă, de evoluţii, şi cred că am jucat bine în acest sezon. Este un pas înainte, pe care sper să-l fac cu dreptul şi să mă ridic la nivelul aşteptărilor. De ce nu, să pun umărul la calificarea la Europene. Vreau să le mulţumesc colegelor de la echipa de club şi domnului Tadici, că fără ajutorul lor nu aş fi ajuns aici”, a declarat Paula Vişan, pentru colegii de la Gazeta Sporturilor.

Miercuri, România joacă meciul tur în Rusia, însă Paula Vişan va face parte din lot doar pentru partida retur, ce se va disputa duminică, la Cluj-Napoca. “Portăriţa” Zalăului şi-ar putea face un cadou de ziua sa de naştere şi ar putea debuta în tricoul României cu o zi înainte să împlinească vârsta de 34 de ani.

“Niciodată nu mi-am închipuit că o să ajung aici şi cred că o să am emoţii. Ar fi cel mai frumos cadou pentru mine să debutez. Sunt nerăbdătoare şi sper să am ocazia să arăt ce pot”, a mai spus Paula Vişan, pentru aceeaşi sursă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL