Connect with us

Sporturi

Medalie de argint pentru Andreea Peczer la Cupa “Napoca”


Tenismena de la CSM Zalău a avut un parcurs foarte bun la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii trecute în Cluj-Napoca şi a obţinut locul 2, fiind învinsă de “coşmarul” sălăjencelor la acest turneu, Ioana Sava


La finalul săptămânii trecute, în Cluj-Napoca s-a desfăşurat o nouă ediţie a Cupei “Napoca”, competiţie  ce face parte din calendarul Federaţiei Române de Tenis. Competiţia din oraşul de pe Someş s-a desfăşurat la mai multe categorii de vârstă şi la care au fost înscrişi şi tenismeni din judeţul Sălaj. Au fost prezenţi reprezentanţi ai trei cluburi din Zalău, este vorba de CSM Zalău, prin Oana Flonta, Cezara But şi Andreea Peczer, Palatul Copiilor Zalău, prin Ioana Lung şi ACS Tenis Pro Zalău, prin  Bogdan Stepanov.

Dintre cei 5 sălăjeni prezenţi la această competiţie, doar doi au reuşit să se întoarcă acasă cu medalii, una de argint şi una de bronz.  Înscris la categoria 12 ani, Bogdan Stepanov a făcut parte din Grupa 1, alături de alţi trei sportivi. Din păcate, tânărul tenismen sălăjean de la ACS Pro Tenis Zalău s-a lăsat copleşit de emoţii şi nu a reuşit să câştige niciun meci, părăsind astfel prematur competiţia.

Încă un reprezentant al judeţului nostru a părăsit competiţia prematur, tot la categoria 12 ani, însă de această dată de pe tabloul feminin. Este vorba despre Oana Flonta. Tenismena de la CSM Zalău a fost favorita numărul 2 a competiţiei şi a beneficiat de primul tur liber. Primul joc din cadrul Cupei “Napoca”, Flonta l-a disputat în compania Anei Lavinia Popa de la TC Sun Alba. Deşi era favorită clară, în mod inexplicabil, Flonta a cedat acest duel în doar două seturi, 3 – 6, 3 – 6, părăsind astfel şi ea Cupa “Napoca”, după un singur joc disputat.

Categoria 14 ani de pe tabloul feminin a fost cea mai aglomerată de către tenismenele din judeţul nostru. Astfel, atât Ioana Lung, cât şi Andreea Peczer şi Cezara But au concurat la aceeaşi categorie de vârstă, la care au fost înscrise nu mai puţin de 12 sportive. Dintre cele trei sălăjence, Ioana Lung a fost favorita numărul 1, în timp ce Andreea Peczer a fost favorita numărul 4.   Beneficiind de acest statut, atât Lung, cât şi Peczer au avut primul tur liber şi doar Cezara But a evoluat în primul tur, când a întâlnit-o pe Ioana Abrudan. Eleva lui Constantin Carp a avut o evoluţie foarte bună şi a reuşit să se impună în două seturi, 6 – 2, 6 – 2, calificându-se în sferturile de finală, acolo unde au intrat în joc şi celelalte două sălăjence.

În această fază a competiţiei, Ioana Lung a obţinut o victorie cu emoţii în faţa Anei Maria Hosu, de la CSU Târgu Mureş, scor 6 – 4, 7 – 6 (7). De cealaltă parte, Andreea Peczer a trecut fără probleme în două seturi de Rebeca Hera Şandru de la Pro AS Sibiu, scor 6 – 3, 6 – 1. Din păcate, drumul Cezarei But la această competiţie s-a oprit aici, după ce a fost eliminată de Ioana Sava de la CS Vektor Sibiu.

Cu sportiva din Sibiu s-a duelat în faza următoare o altă sălăjeancă, este vorba de Ioana Lung. După un joc foarte echilibrat, în care ambele jucătoare şi-au demonstrat calităţile, Sava a reuşit să se concentreze mai bine şi să se impună greu, dar în două seturi, 7 – 5, 7 – 5, obţinând astfel calificare în marea finală, în timp ce Ioana Lung a fost nevoită să se mulţumească cu locul 3. În cealaltă semifinală, Andreea Peczer a întâlnit-o pe favorita numărul 2 a competiţiei, Andra Maria Silvaş de la CS Alpa Deva. Primul set i-a revenit sălăjencei, 7 – 5, însă Peczer l-a cedat pe cel de-al doilea, 3 – 6. În setul decisiv, eleva lui Constantin Carp de la CSM Zalău a dat dovadă de multă voinţă şi tărie de caracter, reuşind să câştige în tie-break setul decisiv pentru calificarea în finală.

În ultimul act, pe Peczer o aştepta Ioana Sava, cea care le-a eliminat pe celelalte două sălăjence prezente în competiţie. Din păcate pentru noi, Sava s-a dovedit a fi un adevărat “coşmar” pentru tenismenele din judeţul nostru şi sibianca a reuşit să treacă şi de Andreea Peczer în ultimul act, scor 6 – 1, 6 – 2. Cu toate acestea, evoluţia Andreei este una remarcabilă, mai ales având în vedere că este prima sa finală din acest an. Acest rezultat al lui Peczer este un cadou pentru antrenorul Constantin Carp, cel care luni şi-a aniversat ziua de naştere.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi