Connect with us

Sporturi

Şi copiii pot face ACTE CARITABILE! Elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Zalău au strâns bani pentru ŞTEFANIA


La iniţiativa profesoarelor de religie, Diana Botiş şi Jeni Chiş,  de la respectiva unitate şcolară din municipiu, elevii s-au mobilizat şi au adunat o sumă considerabilă pentru Ştefania, fetiţa de doar trei anişori, diagnosticată cu “DIPLEGIE SPASTICĂ”, adică o formă de PARALIZIE CEREBRALĂ ce afectează în cea mai mare parte membrele inferioare, dar şi membrele superioare

“ReuşimÎmpreună RRR” a început să devină cunoscut chiar şi la scară naţională, după ce grupul de acţiune condus acum de Laurenţiu Ciocoi a reuşit un adevărat record în cazul regretatului Florin Răcoare. În respectiva acţiune, câţiva tineri devotaţi au mobilizat o întreagă ţară şi au strâns peste 150.000 de euro în doar trei săptămâni!

Implicaţi în mai multe acţiuni caritabile, cei de la grupul de acţiune din Zalău au adus în faţă un nou caz, cel al Ştefaniei – fetiţa  de doar trei ani din Crişeni, care s-a născut prematur la doar 31 de săptămâni cu o greutate de nici 1.500 de grame și 39 cm şi care a fost diagnosticată cu PARALIZIE CEREBRALA, o boală ce afectează în cea mai mare parte membrele inferioare și superioare.

Deşi în acest moment nu poate merge, Ștefania ar putea avea o viață normală, dar aceasta nu mai după mai multe intervenții chirurgicale la clinica “Saint Louis Children’s Hospital în Saint Louis” din  Missouri (Statele Unite ale Americii), iar cheltuielile se ridică la 75.000 de dolari.

Încă de la începutul campaniei, oameni cu suflet mare au început să susţină acest caz prin donaţii, prin licitaţii pe grupul  #TOTIPENTRUSTEFANIA, prin spectacole caritabile şi alte metode, totul pentru ca în conturile fetiţei să ajungă cât mai multe sume de bani.

De lăudat este şi acţiunea caritabilă iniţiată la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Zalău de profesoarele Diana Mihaela Botiş şi Jeni Chiş. Într-un timp rezonabil, profesoara alături de alte cadre didactice au mobilizat elevii, începând chiar cu învăţăceii din clasa I, şi au strâns aproape 10.000 de lei.

Plusul a venit nu doar pe partea financiară, ci şi din cea morală, deoarece copiii au răstit cuvinte precum… caritabil, ajutor, susţinere, unitate, sacrificiu sau mobilizare. 

Personal, chiar am avut ocazia de a auzi un copil de clasa I ce vorbea din suflet despre ajutorul Ştefaniei şi de o mândria a sa de a participa la o acţiune caritabilă! Înseamnă mult pentru un băieţel care trăieşte într-o societate în care principiile morale au cam dispărut, cel puţin în România.

Tocmai de aceea, şi cei de la grupul de acţiune au ţinut să laude acţiunea celor de la Şcoala “Mihai Eminescu” şi care ar putea fi copiată şi de alte entităţi.

“Nu de foarte mult timp, am decis că vrem ca acest copil – Ştefania, să aibă şanse reale de a avea o viaţă normală. Şi, cine să zică mai bine ca suntem #TOTIPENTRUSTEFANIA decât copiii care luptă pentru copii. Deşi suma este foarte mare, ceea ce ne dorim nu e să lăudăm iniţiativa doamnei Diana Botiş – profesoara de religie şi a doamnei profesoare Jeni Chiş din cadrul Şcolii Gimnaziale <Mihai Eminescu>, ci devotamentul copiilor pentru copii. Aceste doamne profesoare şi, probabil, întreg colectivul profesoral ne arată şi ne învaţă că trebuie să continuăm aceste demersuri şi ceea ce înseamnă unitatea şi sacrificiul. Vă mulţumim tuturor!”. 

 #REUSIMIMPREUNA 

 

 


ASOCIAŢIA POT MAI MULT PENTRU ŞTEFANIA:

 

BRD – RON: RO57BRDE320SV24588823200

Banca Transilvania:

RON: RO12BTRLRONCRT0434014301
EUR: RO59BTRLEURCRT0434014301
USD: RO63BTRLUSDCRT0434014301

Titular: Foasiu Ioana Elena

Asociaţia Sportivă CAVALERII: 

RO19RNCB0214115987920001

Cont PayPal: ioana81ro@yahoo.com


Floașiu Ioana – 0740 – 75.87.19

Floașiu Florin – 0744 – 47.84.74


 

Vezi AICI şi alte subiect pe acelaşi subiect:

SPECIAL. Ajut-o pe Ștefania să aibă o viață normală! Copila de 3 ani din Crișeni nu poate merge şi are nevoie de bani pentru o operaţie în SUA

SPECIAL. Ajut-o pe Raluca să trăiască! Copila de 7 ani din Zalău suferă de leucemie şi are nevoie de bani pentru o operaţie în Italia

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Floasiu Ioana

    15 March 2018 at 21:54

    Si doamna profesoara de religie Jeni Chis a participat in egala masura alaturi de doamna Botis Diana la aceasta actiune caritabila. Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi