Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka şimleuani, 4 medalii de aur la Campionatul Naţional


La competiţia desfăşurată la Târgu Secuiesc, elevii lui Gheorghe Pop au avut o prestaţie foarte bună, reuşind în final să contabilizeze patru locuri 1, prin Matei Bal, două, şi Marius Ilinca, dar şi un loc 1 cu echipa formată din Matei Bal, David Cosma şi  Gabriel Cionca


Timp de trei zile, în perioada 9 – 11 martie, la Târgu Secuiesc a fost un regal de karate, având în vedere că oraşul din judeţul Covasna a fost “casa” Camapionatului Naţional de Karate Shotokan – WSF.  Competiţia a fost destinată tuturor categoriilor de vârstă, copii, minicadeţi, cadeţi, juniori, U21 şi seniori la mai multe probe. Este vorba de Kata, la individual şi echipe, de Kumite, la individual şi echipe şi de Shobu Ippon. În cadrul competiţiei de la Târgu Secuiesc au fost înscrişi peste 400 de sportivi din toată ţara şi au fost aproximativ 1.200 de intrări în cadrul probelor, având în vedere că un sportiv putea intra la patru probe.

În cadrul Campionatului Naţional de Karate Shotokan – WSF a fost prezentă şi o delegaţie a Clubului Copiilor Şimleu Silvaniei alături de sportivi de la CS Omega, condusă de prof. Gheorghe Pop.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de către Matei Bal. Elevul lui Gheorghe Pop a reuşit să strângă nu mai puţin de trei medalii de aur, la WKF şi la Shobu Ippon, în competiţiile individuale şi o medalie de aur la categoria de vârstă 8-9 ani pe echipe, alături de Gabriel Cionca şi David Cosma.

Totuşi, Matei Bal nu a fost singurul sportiv care a reuşit să obţină cea mai preţioasă medalie. Astfel, pe primul loc, la WKF s-a clasat şi Marius Ilinca, cel care confirmă forma bună prin care trece şi care pare că îi convin competiţiile desfăşurate la Târgu Secuiesc, având în vedere că în luna noiembrie a anului trecut, acesta a obţinut trei medalii de aur în cadrul Cupei României şi Campionatului Naţional.

Revenind la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii la Târgu Secuiesc, delegaţia şimleuană a mai reuşit să contabilizeze alte trei medalii. Astfel, Gabriel Cionca a reuşit să se întoarcă acasă din postura de medaliat cu argint, în timp ce Maia Pop şi David Cosma au obţinut medaliile de bronz, în competiţiile individuale. Să spunem că următoarea competiţie importantă la care va participa Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei alături de CS Omega va fi Campionatul Mondial de la Istanbul, ce va avea loc în perioada 19 – 22 aprilie şi la care Paula Radu are şanse foarte mari să participe din calitate de arbitru.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE