Connect with us

Fără categorie

Eric Verdeş joacă miercuri două finale la Circuitul Naţional de la Bucureşti


Elevul lui Constantin Carp de la CSM Zalău a avut o comportare foarte bună şi a reuşit să se califice în ultimul act al competiţiei din capitală atât în competiţia de simplu, cât şi în cea de dublu


La finele săptămânii trecute a debutat Circuitul Naţional FRT - Cupa Tenis Club Bucureşti, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis. La ediţia din acest an a participat şi Eric Verdeş de la CSM Zalău.Elevul lui Constantin Carp a avut evoluţii foarte bune în ultima perioadă şi chiar a reuşit să aducă o medalie la Campionatul Naţional, după o pauză de opt ani şi chiar a cochetat cu lotul naţional.

La finele săptămânii trecute, Verdeş a debutat la Circuitul Naţional de la Bucureşti, acolo unde a participat la categoria de vârstă 14 ani. În urma rezutatelor bune obţinute în ultima perioadă, Verdeş a plecat din postura de favorit numărul 8 al competiţiei şi l-a întâlnit în primul tur pe Philip Kamare, de la AS Independent TC Bucureşti.

Sălăjeanul nu a întâmpinat nici cea mai mică problemă şi a trecut uşor, în două seturi de tenismenul din capitală, scor 6 – 2, 6 – 1.În turul următor, Verdeş a dat peste Alexandru Hering de la CS Dinamo – Centrul sportiv Braşov. Duelul acesta a fost ceva mai echilibrat, însă elevul lui Constantin Carp de la CSM Zalău şi-a asigurat victoria tot în două seturi, 7 – 5, 6 – 2, obţinând astfel calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.Datorită tabloului, Verdeş a dat peste favoritul numărul 1 în această fază a competiţiei, Alexandru Giurea de la CSS Petroşani.

Jocul dintre cei doi a fost foarte echilibrat, însă Verdeş a avut loviturile mai precis în primul set, pe are şi l-a adjudecat cu 7 – 5. În actul secund, Giurea a fost mai bun, câştigând cu 6 – 3, astfel că acest duel s-a dus în setul decisiv. În setul trei, Verdeş a dat dovadă de multă voinţă jucând foarte bine şi câştigând cu 6 – 3 şi obţinând astfel, în premieră, calificarea în semifinalele unui Circuit Naţional la categoria de vârstă 14 ani. Ajuns în “careul de aşi”, Eric Verdeş s-a luptat pentru un loc în ultimul act cu Zoltan Teszari de la CSM Oradea, favoritul numărul 3.

Chiar dacă şi în acest meci sălăjeanul a plecat cu şansa a doua, acesta i-a contrazis pe toţi cei care nu-i dădeau nicio şansă şi a trecut în două seturi de orădean, scor 6 – 3, 6 – 2. Marea finală va avea loc astăzi, iar Eric Verdeş se va duela cu câştigătorul meciului dintre Dario Ciobotaru (CS Dinamo Bucureşti) şi Mihai Coman (CSM Craiova), favoritul numărul 4, respectiv favoritul numărul 2. Eric Verdeş a concurat şi pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Alexandru Giurea, cuplul celor doi reuşind să ajungă până în finala competiţiei.

Prin urmare, azi, sălăjeanul va avea de disputat două finale, atât la simplu, cât şi la dublu. Aceste rezultate bune, au venit precum un cadou pentru antrenorul Constantin Carp, cel care luni şi-a aniversat ziua de naştere.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean, din 14 martie.              

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie