Connect with us

Ştiri din Sălaj

Recomandări pentru motocicliști, la început de primăvără


Dragi parteneri de drum, știm că timpul frumos și asfaltul uscat aduc bucurie în sufletul oricărui iubitor de motoare. Știm, de asemenea, că odată cu începutul primăvării, motocicliștii ies din hainele grele de iarnă și trec la gecile și cizmele cu protecție și la căștile proaspăt-curățate, atât de necesare pentru siguranța lor


Pentru a vă putea bucura din plin de primăvară, polițiștii sălăjeni, vă recomandă:

Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optați pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

Fiţi vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante!

Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Păstraţi contactul vizual – nu presupune te văd ceilalţi. Încerca întotdeauna să ai contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a-ţi intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că te apropii, ei judecă greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu te baza numai pe buna lor reacţie.

Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente și…PE MOTOARE!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă urează o călătorie fără evenimente nedorite!

129 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj