Connect with us

HANDBAL

TRAGEDIE în handbalul românesc. O fostă jucătoare de la Oltchim și HCM Baia Mare a decedat la doar 32 de ani


În ultima perioadă, Alexandra Rouă a luptat fără succes cu o boală nemiloasă, lăsând în urmă doi copii de doar câțiva anișori, dar şi o carieră frumoasă în sportul de pe semicerc

Originară din Râmnicu Vâlcea, Alexandra Rouă (n. 26 ianuarie 1986) venea dintr-o familie de sportivi, având în vedere că mama ei – Cristina Lada Rouă – a făcut parte dintre primele generaţii ale handbalului din Zăvoi.

A început handbalul la Oltchim Râmnicu Vâlcea, după care a ajuns la HCM Baia Mare. Cu echipa din capitala Maramureșului, handbalista a evoluat și în cupele europene, în sezonul 2007 – 2008, mai exact o “dublă” cu Ikast Bording Elite Handbold (Danemarca) în runda III din Cupa EHF.

În acea perioadă, olteanca a fost colegă cu Melinda Geiger, Camelia Balint, Jenica Rudics, Carmen Buceschi, Georgeta Diniş-Vîrtic sau Kristina Klocza. 

În carieră, Alexandra Rouă a mai jucat și la SC Mureșul Târgu Mureș.

Evolua pe postul de inter stânga, dar putea juca şi pe alte posturi.

Din păcate, ea s-a stins din viață prematur, la doar 32 de ani, după o luptă pierdută cu o boală necruţătoare.

“A fost un inter stânga bun, cu o mare mobilizare. Putea evolua pe mai multe posturi şi cu o mare viziune în faza de atac. La Baia Mare, era specializată şi la aruncările de la 7m. Era o fiinţă volubilă, plină de viaţă şi punea suflet în tot ce făcea. Îmi pare rău, e o mare pierdere pentru toţi cei care au ştiut-o. Păcat că s-a dus prea repede dintre noi. Dumnezeu să o odihnească în pace”, a spus – pentru Sportul Sălăjean- Ioan Băban, antrenorul care a pregătit-o o scurtă perioadă, atunci când Alexandra Rouă îmbrăca tricoul formaţiei HCM Baia Mare.

Lasă în urmă un băiețel de doi ani și o fetiță de cinci ani, care de acum încolo nu vor mai avea la cine să spună MAMA…

Ceremonia funerară va avea loc joi la amiază, la Râmnicu Vâlcea.

 

Să precizăm că această dramă vine după în luna februarie 2017 o altă handbalistă s-a stins din viață, din aceeași cauză. Este vorba de Elena Viscreanu, cea care decedat la doar 33 de ani. Vezi amănute şi despre acest caz AICI.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL