Connect with us

CUPELE EUROPENE

Capăt de linie în Cupa EHF, pentru HC Zalău!


Gruparea de sub Meseș a pierdut la trei goluri diferență meciul retur cu Kastamonu și a ratat calificarea în semifinale, după ce în tur, echipa lui Tadici a câștigat la Zalău, la un singur gol diferență


Victoria fragilă din tur, scor 29 – 28 a făcut ca Zalăul să își reducă simțitor șansele de calificare în semifinalele Cupei EHF. De fapt și Tadici a subliniat acest lucru și a spus că echipa sa mai are între 5 și 10% șanse de a merge mai departe. În ciuda acestui procentaj slab, managerul grupării de sub Meseș a încercat să găsească câteva lucruri cu care să își surprindă adversara, dar cu doar două zile înaintea meciului decisiv a primit vestea că a fost suspendat de EHF, după cartonașul roșu primit în tur, fiind nevoit să stea în tribună!

Acest lucru a fost un mare dezavantaj pentru HC Zalău, care s-a văzut condusă încă din debut de către Kastamonu, o formație care reprezintă Turcia, dar care are în lot 10 handbaliste din străinătate.

Gazdele s-au desprins la trei goluri încă din minutul 4, iar în primul sfert de oră au condus ostilitățile, având și un avans liniștitor, (7 – 4 și 8 – 5). Scorul a devenit mai strâns, iar Roxana Rob – ea mai bună marcatoare a echipei din Cupa EHF –  a ținut Zalăul în joc, scorul fiind 9 – 8 în min. 18, 10 – 9 în  min. 20 și 11 – 10 în min 25. Ultimele cinci minute au fost de coșmar pentru gruparea de sub Meseș, iar Kastamonu a profitat de greșelile în lanț din tabăra adversă, astfel că la cabine s-a intrat cu 16 – 11!

Calificarea încă nu era jucată, iar de acest lucru erau convinse și handbalistele de la HC Zalău, care au încercat să recupereze handicapul în partea secundă. La reluare, tot campioana Turciei a fost mai exactă și după cinci minute avea un avantaj de șase goluri, 18 – 12. Gazdele au condus la cinci și șase goluri până spre final, iar în minutul 50, tabela arăta 25 – 19.

În ultimele 10 minute, HC Zalău a început să joace tot mai exact, astfel că în doar trei minute a marcat de trei ori la rând, iar la 25 – 22 antrenorul turc a simțit pericolul calificării și a cerut time-out. Atacul următor al echipei sale a fost irosit, iar finalul putea deveni incendiar, însă și HC Zalău a ratat șansa de a se apropia la două goluri, când mai erau doar patru minute din joc!

Până la urmă, în minutul 56, Kastamonu a făcut 26 – 22, apoi în minutul 58 a avut 27 – 23, iar publicul era în picioare și sărbătoarea calificarea care nu mai putea fi scăpată. Cu orgoliul rănit, HC Zalău a marcat pentru 27 – 24 când mai erau câteva zeci de secunde din meci și nimic nu se mai putea întâmpla.

Învinsă la o diferență de trei goluri, HC Zalău își încheie aventura europeană în sferturile Cupei EHF, însă pentru parcursul european din acest sezon, echipa lui Tadici merită toate felicitările.

Kastamonu merge în semifinalele cupei, acolo unde va da peste SCM Craiova, care sâmbătă a reușit un rezultat formidabil în Rusia și a învins Lada cu 26 – 23, după ce în partida tur de la Craiova, rusoaicele au ieșit învingătoare cu 25 – 23.

 

Kastamonu Belediyesi GSK – HC Zalău 27 – 24 (16 – 11)

Kastamonu: Anca Rombescu, Ljubica Nenezic – Serpil Iskenderoglu (7), Andrea Seric (4), Kristina Elez (4), Anastasia Sinitsyna (4), Yasemin Guler (3), Nataliya Kotsina (2), Yeliz Yilmaz (1), Elif Sila Aydin (1), Gomes Barbosa (1), Yana Uskova şi Zana Maric. Antrenor: Hakan Gunal

HC Zalău: Raluca Kelemen, Paula Vişan – Larisa Tamaş (5), Roxana Rob (5), Ana Maria Dragut (4), Andrada Trif (4), Valentina Panici (3), Raluca Irimia (1), Dana Abed-Kader (1), Claudia Constantinescu (1), Diana Nichitean, Cristiana Nica, Sabrina Lazea, Andreea Stîngă şi Ana Ciolan. Antrenor secund: Elena Tadici 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in CUPELE EUROPENE