Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău forţează calificarea în semifinalele Cupei EHF, în Turcia


Cu un avantaj fragil de un gol după meciul tur, HC Zalău şi-a diminuat şansele de calificare, dar merge în Turcia hotărâtă să facă un meci mare şi să se întoarcă cu un rezultat care să-i permită accederea în penultimul act al Cupei EHF


Duminică, ora 17.00, “Atatürk spor salonu” din Kastamonu:

 Kastamonu Belediyesi GSK – HC Zalău

 

Chiar dacă Kastamonu era adversarul cel mai dorit la tragerea la sorţi pentru sferturile de finală, echipa din Turcia s-a dovedit o formaţie extrem de incomodă. S-a văzut acest lucru în meciul tur de la Zalău, unde campioana Turciei a condus chiar şi la cinci goluri diferenţă, dar în cele din urmă, gruparea de sub Meseş a revenit şi a câştigat cu 29 – 28. Cu toate că este o victorie, acest avantaj fragil nu mai oferă  Zalăului prima şansă la calificare, având în vedere că duminică, la Kastamonu urmează să aibă loc partida retur, care se va disputa într-o atmosferă ostilă pe care o vor creea suporterii turci.

De fapt, Kastamonu nu a pierdut niciun joc pe teren propriu în acest sezon european, iar din cele şase partide are cinci victorii şi un rezultat de egalitate, care a fost obţinut în turul II cu Amara Bera Bera, scor 35 – 35. Returul a avut loc tot în Turcia, iar Kastamonu a câştigat la o zi distanţă cu 24 – 22 şi s-a calificat mai departe.

De pe terenul formaţiei din Turcia au mai plecat învinse echipe precum Vaci Nkse (29 – 36), Vistal Gdynia (25 – 28), Byasen (28 – 30), dar şi Viborg (15 – 28). Şi înaintea jocului de duminică, campioana Turciei este favorită, mai ales după ce a arătat şi la Zalău. Kastamonu are o serie de jucătoare importante, majoritatea din străinătate, care duc greul, dar cu toate acestea HC Zalău nu renunţă la calificare, în ciuda faptului că antrenorul Gheorghe Tadici a afirmat că echipa sa mai are 5 – 10% şanse de a merge mai departe.

Managerul Zalăului speră însă să surprindă cu câteva lucruri adversara şi aşteaptă o evoluţie foarte bună a echipei sale care are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a merge în semifinale. Şi o înfrângere la un gol diferenţă ar aduce calificare, dar cu condiţia ca HC Zalău să marcheze mai multe goluri decât a reuşit Kastamonu, la Zalău.

Partida retur dintre Kastamonu Belediyesi GSK şi HC Zalău se dispută duminică, de la ora 17.00 şi urmează să fie arbitrată de o brigadă din Portugalia, formată din Daniel Accoto Martins şi Roberto Accoto Martins, în timp ce observator EHF a fost delegat Gergely Vattay din Ungaria.

Dacă va trece de Kastamonu, gruparea de sub Meseş va întâlni mai mult ca sigur în semifinale Lada  Togliatti, care a câştigat meciul tur de la SCM Craiova cu 25 – 23, iar returul va avea loc sâmbătă, în Rusia.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in CUPELE EUROPENE