Connect with us

Sporturi

Şimleuanul Kutasi Bence, locul 2 la un turneu în Ungaria 


Tenismenul sălăjean cu dublă legitimaţie la CS ProTenis Şimleu Silvaniei şi TSZK Gyula a avut o comportare foarte bună la Vizslo Trans Kupa, cucerind locul secund, pentru o medalie de argint


Tenisul este, discutabil, al doilea cel mai iubit sport din ţara noastră, mai ales având în vedere prestaţiile bune ale Simonei Halep din ultimii ani, lucru ce a atras tot mai mulţi români spre acest sport. Tenisiul este foarte iubit şi la Şimleu Silvaniei, iar sportivii de la CS ProTenis Şimleu reprezintă oraşul în competiţiile organizate de Federaţia Română de Tenis, dar nu numai.

Kutasi Bence este unul dintre sportivii care reprezită oraşul de sub Măgura şi în competiţii internaţionale. Pregătit la clubul şimleuan de Krisztian Barna, Bence are dublă legitimare şi reprezintă şi TSZK Gyula în competiţii organizate de Federaţia Maghiară de Tenis.

La finalul săptămânii trecute, în oraşul Szekesfehervar din Ungaria a avut loc o nouă ediţie a Viszlo Trans Kupa, iar şimleuanul Bence Kutasi s-a aflat la start, la categoria 14 ani, acolo unde a participat alături de alţi trei sportivi.

Cei patru au jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, iar şimleuanul nostru a debutat în competiţie împotriva lui Temesvari Balazs de la Sportmania. Încă din start, Kutasi Bence a dictat ritmul partidei şi a controlat jocul. A câştigat uşor primul set, scor 6 – 2, iar în cel de-al doilea, şimleuanul nu i-a dat nicio speranţă adversarului său şi s-a impus cu acelaşi scor şi în cel de-al doilea set.

A urmat duelul cu Hegyi Daniel de la Game Tennis. Din nou, Kutasi Bence a fost la înălţime şi şi-a adjudecat primul set, scor 6 – 3. În cel de-al doilea set, tenismenul maghiar a forţat tot mai mult şi în cele din urmă a reuşit să-şi adjudece setul, astfel că partida a intrat în super tie-break. Kutasi Bence a fost mai proaspăt şi chiar dacă jocul a fost echilibrat şi cei doi “şi-au împărţit game-urile”, în cele din urmă şimleuanul a câştigat 10 – 6.

Ultimul meci i-a pus faţă în faţă pe Budai Zoltan, de la Kiskuit TC şi în acelaşi timp favoritul numărul 1 şi pe Kutasi Bence. Cei doi tenismeni au avut un parcurs perfect, câştigând cele două meciuri anterioare, astfel că duelul direct dintre cei doi avea să fie unul pentru trofeu.

Ambiţios şi într-o formă tot mai bună în ultima perioadă, şimleuanul i-a luat primul set lui Budai Zoltan, scor 2 – 6. Kutasi Bence a început mai bine şi în setul doi şi chiar a condus cu 3 – 1, însă tenismenul maghiar a avut o revenire senzaţională şi în cele din urmă s-a impus cu 6 – 4.

Partida a intrat în super tie-break, acolo unde Budai Zoltan a fost mai exact şi s-a impus cu 10 – 3. Prin urmare, Kutasi Bence a fost nevoit să se mulţumească cu locul 2. Să menţionăm că tenismenul şimleuan nu este la prima “ispravă” de acest gen şi şi-a trecut în cont şi alte clasări pe podium la competiţi desfăşurate în Ungaria, precum locul 1 la Cupa “Gelert” şi Cupa “Aqvital Székesfehérvár”, dar şi un loc 3 la Cupa “Minorex” şi un loc 2 la un turneu în Szentes, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

De asemenea, după acest turneu, Kutasi Bence se situează pe locul 53 la categoria 14 ani în campionatul Ungariei.

“Kutasi Bence se antrenează la Şimleu Silvaniei şi este într-o creştere remarcabilă de formă. Chiar dacă suprafaţa de joc pe care s-a desfăşurat a fost diferită faţă de cea pe care se antrenează, a reuşit să câştige locul 2. Sportivul se pregăteşte bine şi urmăreşte ca în acest an să aibă o ascensiune cât se poate de bună în clasament şi să facă o figură bună la turneele naţionale”, ne-a declarat antrenorul Krisztian Barna.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi