Connect with us

JUNIORI

ACS Şimleul Sport a câştigat “derby-ul” judeţean cu CSS Zalău


Elevii lui Ovidiu Teuşan au reuşit să treacă în trei seturi de CSS Zalău şi au obţinut astfel cea de-a şaptea victorie din acest sezon, din zece posibile şi totodată a treia victorie consecutivă, după succesele cu CSS 2 Baia Mare şi LPS Bihorul Oradea


Duminică s-au desfăşurat meciurile din ultima etapă din cadrul campionatului de volei rezervat categoriei de vârstă juniori. Ultima etapă din cadrul  campionatului a programat şi “derby-ul” dintre cele două echipe sălăjene înscrise la această categorie de vârstă, este vorba de ACS Şimleul Sport şi CSS Zalău.

Meciul tur dintre cele două formaţii sălăjene s-a disputat la Zalău şi a fost câştigat în minim de seturi de voleibaliştii şimleuani, după un meci foarte disputat. Returul, programat duminică, în sala “Măgura” din Şimleu Silvaniei se anunţa un joc la îndemâna echipei gazdă, mai ales că ACS Şimleul Sport venea după două victorii consecutive, obţinute pe teren propriu cu CSS 2 Baia Mare şi în deplasare la LPS Bihorul Oradea, în timp ce CSS Zalău are o singură victorie în acest campionat, obţinută în faţa “lanternei roşii”, CSS Topliţa.

Totuşi, “derby-ul” judeţului a stârnit interesul sălăjenilor, iar la această partidă au asistat peste 100 de spectatori, printre care s-a aflat chiar şi Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei.

CSS Zalău a început mai bine partida şi s-a instalat la conducerea jocului, însă şimleuanii au recuperat rapid deficitul şi au restabilit egalitatea. Cele două echipe şi-au împărţit punctele, însă gazdele au fost mult mai eficiente pe final şi au reuşit să se impună în primul set cu 25 – 21.

A urmat setul doi, în care echilibrul dintre cele două echipe a persistat, cu un mic avantaj pentru ACS Şimleul Sport. Elevii lui Ovidiu Teuşan aveau avantaj de trei puncte la ambele time-out-uri tehnice, 8 – 5, 16 – 13, după care a urmat un forcieng ofensiv al şimleuanilor, iar actul secund a revenit gazdelor, scor 25 – 15.

În cel de-al treilea set, voleibaliştii şimleuani au fost mult mai precişi şi nu le-au dat nicio şansă zălăuanilor, încă din start desprinzându-se categoric. Astfel, setul trei le-a revenit tot şimleuanilor, scor 25 – 15. Prin urmare, ACS Şimleul Sport a reuşit să obţină cea de-a treia victorie consecutivă şi totodată, cea de-a şaptea a sezonului, din zece posibile, în timp ce CSS Zalău rămâne cu acea victorie obţinută în faţa celor de la CSS Topliţa.

Cu toate acestea, deşi diferenţa numărului victoriilor este una mare, cele două echipe sălăjene sunt vecine de clasament. Şimleuanii se poziţionează pe locul 4, în timp ce CSS Zalău ocupă locul 5. De remarcat ar fi şi faptul că ACS Şimleul Sport, echipă aflată pe locul 4, are 7 victorii în acest sezon, în timp ce LPS Bihorul Oradea, formaţie aflată pe locul 3, are doar 4 victorii, beneficiind de bonusului oamenilor cu talie.

“A fost un meci foarte bun. Sunt mulţumit de jocul prestat de băieţii mei, având în vedere că a fost cea de-a şaptea victorie din acest sezon, din zece posibile. Echipa de la Zalău a jucat destul de bine, însă noi am gestionat mai bine finalurile de set. Am servit mai bine pe final, acolo cred că s-a făcut diferenţa”, ne-a declarat Ovidiu Teuşan.

În campionat urmează acum o pauză de aproximativ două luni de zile, urmând ca la începutul lunii mai să se desfăşoare turneul semifinal.


Rezultatele ultimei etape:

CSS 2 CNE Baia Mare – CSS LAPI Dej 2-3

CSS Topliţa – LPS Bihorul Oradea 0-3

ACS Şimleul Sport – CSS Zalău 3-0 (21, 15, 15)

ACS Şimleul Sport: Ovidiu Man, Raul Remeş, Cristian Julei, Paul Pop, Vlad Rusu, Dan Silvăşan-Paşca şi Claudiu Sătmar – libero. Au mai evoluat: Ionuţ Ruţaş, Teotim Păcurar, Mircea Săplăcan şi Sebastian Cordon. Antrenor: Ovidiu Teuşan

CSS Zalău: Eduard Hădade – Tudor Lazăr, Solyom Norbert, Flaviu Bălean, Andrei Şamşudan, Darius Mîndruţ şi Sebastian Matiş – libero. Au mai evoluat: Darius Crişan, Andrei Bărbânţă şi Cristian Pop. Antrenor: Dorian Faur


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI