Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a cedat pe final în meciul de la Bistrița


Formația lui Gheorghe Tadici a suferit a doua înfrângere la rând în Liga Națională, la capătul unui meci disputat cu CSM Bistrița. Zălăuancele au condus de mai multe ori până în ultimul sfert de oră, dar pe final echipa lui Horațiu Pașca a fost mai exactă și s-a impus la o diferență de trei goluri


Între cele două meciuri din sferturile Cupei EHF, fetele de la HC Zalău au trebuit să găsească resurse și pentru partida din Liga Națională cu CSM Bistrița, o formație mai bine clasată înaintea jocului de miercuri după-amiază.

Trei victorii din tot atâtea meciuri cu echipa bistrițeană avea gruparea de sub Meseș, însă miercuri a trebuit să se recunoască învinsă pentru prima dată de CSM Bistrița. Înaintea jocului, tehnicianul gazdelor spunea că Zalăul este favorită, dar Tadici și-a avertizat jucătoarele că jocul va fi unul cât se poate de greu.

Așa a și fost, chiar dacă zălăuancele au dat impresia că au pus stăpânire pe debutul jocului,  după ce scorul era 1 – 3 în minutul 5. Gazdele au egalat rapid, dar echipa lui Tadici a fost mai exactă și și-a refăcut diferența de două goluri, în minutul 18, scorul fiind 5 – 7.  Rolurile s-au inversat în ultimele minute ale primei reprize, iar o serie de ratări ale grupării zălăuane au permis adversarelor să întoarcă scorul. Astfel, CSM Bistrița a condus pentru prima dată în acest meci cu 9 – 8 în minutul 29, dar când mai erau doar 10 secunde, Ana Maria Dragut a restabilit egalitatea și la cabine s-a intrat cu 9 – 9.

Jocul a continuat să fie echilibrat în partea secundă, iar ambele echipe s-au aflat la conducere, însă niciuna dintre ele nu a reușit să se desprindă la două goluri în primele 15 minute. Sălăjencele au condus de trei ori cu 13 – 12,  14 – 13 și 15 – 14 în minutul 41, dar spre final de meci, HC Zalău a arătat multe inexactități, iar Ana Maria Dragut – de la care Tadici are mai multe pretenții – nu a rupt gura târgului nici în acest joc.  Nici apărarea nu a fost într-o zi bună, în timp ce CSM Bistrița a fost echipa care a jucat mult mai exact.

Pentru prima dată, elevele lui Horațiu Pașca s-au distanțat la două goluri, 17 – 15 în minutul 46, iar la atacul următor, Andrada Trif a marcat pentru 17 – 16. Din acel moment însă, HC Zalău nu a mai prea contat în atac, în timp ce bistrițencele s-au distanțat decisiv, fiind împinse de la spate și de către public.

S-a făcut 21 – 16 în minutul 53, iar Gheorghe Tadici a încercat să redreseze situația, dar fără efect, deoarece echipa sa a părut obosită și fără prea multe idei.

Cu 5 minute înainte de final, oaspetele s-au apropiat la trei goluri, 21 – 18, dar a venit reușita Oanei Chirilă din 7 m, iar meciul era decis la 22 – 18 cu trei minute înainte de final.

S-a terminat în cele din urmă 22 – 19 pentru CSM Bistrița, care după această victorie își consolidează locul 5, având 7 puncte în fața Zalăului, care are cu un meci mai puțin jucat, cel cu SCM Craiova. Că tot veni vorba de SCM Craiova, să spunem că echipa lui Bogdan Burcea a reușit miercuri surpriza campionatului și a provocat prima înfrângere  celor de la CSM București, oltencele reușind să se impună cu 23 – 21.

Pentru HC Zalău urmează duminică partida retur din sferturile Cupei EHF cu Kastamonu, din Turcia, iar mai apoi pe 14 martie, jocul de la CSM București, din sferturile Cupei României.

 

CSM Bistrița – HC Zalău 22 – 19 (9 – 9)

 

Vom reveni

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL