Connect with us

Sporturi

Oana Flonta, finalistă la Cupa “Mărţişor”


Eleva lui Constantin Carp a avut o evoluţie remarcabilă la competiţia desfăşurat în Oradea şi a reuşit să ajungă până în ultimul act al competiţiei, acolo unde a cedat în faţa Aneimaria Oana, de la CSU Târgu Mureş


La finalul săptămânii trecute, practicanţii “sportului alb” au avut ocazia să se întreacă la Cupa “Mărţişor”, competiţie organizată sub egida Federaţiei Române de Tenis, în judeţul Bihor, la Oradea.

La startul competiţiei s-au aflat şi cinci tenismeni din judeţul Sălaj. Este vorba despre Oana Flonta, Cezara But şi Andrei Brisc de la CSM Zalău, Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău şi de Mara Geiger de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Oana Flonta. Eleva lui Constantin Carp a participat la categoria de vârstă 12 ani şi a fost favorita numărul 1 la câştigarea competiţiei. Tenismena de la CSM Zalău a beneficiat astfel de primul tur liber, iar în primul meci din cadrul turneului, sălăjeanca a trecut fără probleme de Andreea Barna, scor 6 – 4, 6 – 0. Nici în semifinale, Flonta nu a avut emoţii şi a trecut în două seturi identice de Alexandra Merce-Sabău de la CSM Oradea, scor 6 – 1, 6 – 1.

Ajunsă în ultimul act al competiţiei, zălăuanca s-a duelat pentru trofeu cu Anamaria Oana de la CSU Târgu Mureş. Cele două sportive s-au mai întâlnit şi înainte şi de fiecare dată, Flonta a ieşit câştigătoare.  În finala de la Cupa “Mărţişor” jocul a fost foarte echilibrat şi primul set s-a dus în tie-break. Acolo, tenismena din Târgu Mureş a reuşit să se impună cu 8 – 6 şi să-şi adjudece primul set, moment în care zălăuanca a cedat psihic şi în setul doi a fost de nerecunoscut, cedând cu 1 – 6. Astfel, eleva lui Constantin Carp a fost nevoită să se mulţumească cu locul 2.

Categoria 14 ani feminin a fost cea mai aglomerată de sălăjence, astfel că nu mai puţin de 3 au fost înscrise la această categorie de vârstă, iar printre acestea s-a aflat şi o favorită, este vorba de Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău, care a fost a treia favorită la câştigarea turneului.

Din păcate, Mara Geiger, de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei a avut ghinionul să dea peste Patricia Goina, favorita numărul 1 încă din primul tur şi a părăsit competiţia prematur.

Tot prematur a părăsit competiţia şi Cezara But. Chiar dacă sportiva de la CSM Zalău a reuşit să treacă de primul tur, după ce a învins-o pe Samira Bouanane, în turul următor a fost eliminată de favorita numărul 4, Vanesza Zsiros.

Cel mai bun rezultat de la această categorie de vârstă l-a obţinut Ioana Lung. Tenismena de la Palatul Copiilor Zalău şi-a respectat statutul de favorită şi a trecut fără probleme de Andreea Bogdan de la CSM Oradea în primul tur, 6 – 0, 6 – 0. A urmat duelul cu Alexandra Zsiros, altul câştigat destul de uşor, scor 6 – 3, 7 – 5, obţinând astfel calificarea în semifinale. În “careul de aşi”, Lung s-a întâlnit din nou cu prietena sa Patricia Goina, iar de această dată, Goina a avut câştig de cauză, Ioana Lung fiind nevoită să se mulţumească cu locul 3.

La categoria seniori, judeţul nostru a fost reprezentat de Andrei Brisc. La această categorie de vârstă s-au înscris nu mai puţin de 7 sportivi, împărţiţi în două grupe. Andrei a făcut parte din grupa de 3, alături de Valentin Ardelean şi George Naidin. Pe Naidin, Brisc l-a învins clar, scor 6 – 0, 6 – 0, însă a pierdut cu Ardelean şi a ocupat în final locul 2. Prin urmare, pentru locul 3, Andrei Brisc s-a duelat cu Edvard Balogh, ocupantul locului 2 din cealaltă grupă.

Andrei Brisc a fost mai proaspăt şi a avut loviturile mai precise şi în final s-a impus categoric, scor 6 – 0, 6 – 0, cucerind astfel locul 3.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi