Connect with us

FOTBAL

Mihai Gaidoş, jucătorul-antrenor de la CS Crasna: “Echipele de la locul 4 în jos din Liga a IV-a Sălaj joacă un fotbal după ureche!?”

Intervievat la rubrica retrospectiva turului din Liga a IV-a, cel pe care Leo Groyavu îl promova la 16 ani în lotul echipei FC Armătura Zalău în Liga a II-a a pus degetul pe rană, în ce priveşte nivelul fotbalului mic din Sălaj. În acest peisaj, Gaidoş o vede pe Unirea Mirşid campioană a Sălajului

Fotbalul din Sălaj este de un nivel mai scăzut decât cel din judeţele limitrofe, iar acest lucru o spun  mai mulţi oameni din fenomen.

“Ca şi fotbal practicat, doar primele trei, patru echipe reuşesc să aibe un joc bun, demn de nivelul Ligii a IV-a. Restul suntem la un nivel de amatori şi de la locurile 4 – 5 în jos, jucăm un fotbal după ureche şi nicidecum după o bază tehnico-tactică”, a spus Gaidoş.

Totuşi, antrenorul-jucător de la CS Crasna vede o îmbunătăţire la nivel de infrastructură.

“Îmi place că la nivel de infrastructură, în ultimii ani am început să ne apropiem de alte judeţe.   În Sălaj există tot mai multe baze sportive bune şi terenuri de calitate. La Popeni, un simplu teren a fost transformat într-o bază sportivă modernă şi merită felicitaţi cei de la Unirea Mirşid. La Gâlgău Almaşului este cea mai frumoasă bază sportivă, în timp ce la Crasna  se investesc destui de mulţi bani pentru a întreţine stadionul şi terenul. Legat de infrastructură ne apropiem de ce trebuie să fie în Liga a IV-a”, este de părere Mihai Gaidoş, cel care este şi cel mai bun marcator al echipei.

Antrenorul consideră că Unirea Mirşid are prima şansă la câştigarea campionatului şi crede că liderul are un mare avantaj faptul că îl are în conducere pe Florin Pop.

“Cred că Unirea Mirşid va câştiga titlul. Deşi sunt multe voci care îl condamnă pe Florin Pop, ce face el la nivel de fotbal amator este genul de management de succes. El ţine jucătorii aproape de el, are un lot bun şi reuşeşte să aducă oameni importanţi”, a precizat tehnicianul.

Chiar dacă arbitrajul este un subiect delicat despre care s-a discutat foarte mult în ultima perioadă, chiar şi în Adunarea Generală a AJF Sălaj, antrenorul de la CS Crasna a fost realist în ceea ce priveşte nivelul.

“Dacă noi fotbaliştii amatori nu reuşim să facem o preluare sau să dăm o pasă bună, nu putem avea aşteptări de la arbitri să arbitreze precum în Liga 1. Arbitri pe care îi avem noi sunt la nivelul fotbalului pe care îl practicăm. Unii dintre ei sunt mai răsăriţi şi au potenţial să crească, ca dovadă au şi ajuns să arbitreze în ligile superioare. Se mai fac mici greşeli, dar sunt meciuri când chiar nu avem ce să comentăm la nivel de arbitraj”, a încheiat Gaidoş.

Mai multe într-un amplu material despre echipa CS Crasna în prima parte a turului din Liga a IV-a, apărut în ziarul Sportul Sălăjean din 28 februarie.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL