Connect with us

CUPELE EUROPENE

Anca Rombescu, românca de la Kastamonu: “Cel mai mult ne doream să jucăm cu HC Zalău”


Dintr-un lot de 14 jucătoare, campioana Turciei are nu mai puţin de 10 jucătoare din străinătate, iar una dintre ele este şi românca Anca Mihaela Rombescu originară din Drobeta Turnu Severin


În vârstă de 32 de ani, “portăriţa” joacă în Turcia din 2008, dar la Kastamonu a ajuns doar din acest sezon. Rombescu a mai apărat pentru Üsküdar BSK, Maltepe BSK şi Ankara Yenimahalle fost adversară a Zalăului din turul II al Cupei EHF.

După aflarea adversarului din sferturi şi “portăriţa” de la campioana Turciei s-a arătat încântată că echipa sa va duela cu HC Zalău, dar a ţinut să specifice că handbalul din România este mult peste nivelul din Turcia.

”Cred că ambele echipe au şanse în această fază a competiţiei. În sferturile Cupei EHF rămân cele mai bune echipe şi cine este favorită rămâne de văzut.  Ce pot spune este faptul că cel mai mult ne doream să jucăm cu HC Zalău. Pentru mine fiecare meci este important şi nu contează ţara, dar probabil o să mă simt mai bine să respir aer de România. Cu siguranţă nivelul handbalului din România este mult mai ridicat decât cel din Turcia, dar în ultimii ani, nivelul de aici a început să crească, având în vedere că tot mai multe jucătoare străine vin să evolueze în Turcia”, ne-a declarat Anca Rombescu, care în România a evoluat ultima dată la Tomis Constanţa, în perioada 2005 – 2008.

După tragerea la sorţi, am reuşit să obţinem şi câteva cuvinte din partea antrenorului echipei turce, Hakan Günal: “Prea multe nu ştiu despre HC Zalău, doar că anul acesta a jucat cu Ankara Yenimahalle în turul al doilea preliminar al Cupei EHF. Ştiu că echipele româneşti sunt întotdeauna periculoase, dar în opinia mea, ambele echipe au 50% şanse de a se califica în semifinale”.

Sursa foto: facebook Anca Rombescu

671 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE