Connect with us

ARTE MARTIALE

O sportivă de performanţă, imaginea Jandameriei din Sălaj de Mărțișor!


Karatista Pal Brigitta este cea care vrea să facă “legea” şi în uniforma de jandarm. Deocamdată, sportiva de la CS Seiko Zalău este elevă la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” din Fălticeni şi îşi efectuează orele de practică în Zalău. Cu ocazia zilei de 1 Martie, ea a fost desemnată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj ca… vestitorul primăverii

Într-o Românie geroasă, încearcă să își facă loc și primăvara, iar primele semne ale acestui anotimp au venit odată cu 1 Martie. Altfel spus, ziua în care tradiția spune că reprezentantele sexului frumos primesc mărțișoare, pe care le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii.

Pentru această zi specială, și reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj au venit cu urări de bine, astfel că alături de mesajul “Un zâmbet, un gând frumos, un mărţişor!”, Jandarmeria Sălaj a ales ca imagine o tânără practicantă, ce în viitorul apropiat va fi “jandarmeriţă”.

Este vorba despre o sportivă de performanţă, mai exact de Pal Brigitta – karatista de la CS Seiko Zalău, cea care astfel a fost imaginea instituţiei pentru acest eveniment!

La 18 ani, Brigitta are deja în palmares peste 30 de medalii şi se poate lăuda că a urcat pe podium la Campionatele Naţionale şi la Campionatul European de karate tradiţional!

Prestaţiile sale de pe tatami i-au adus şi mai multe nominalizări  în clasamentul celor mai buni sportivi ai Sălajului, ea fiind clasată de trei ori consecutiv în acest top!

Acum, frumoasa zălăuancă vrea să urmeze o carieră strălucită şi în viaţa militară, iar în toamna anului trecut a fost admisă la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” din Fălticeni.  

“Îmi place nespus de mult în şcoala militară şi mi-am dorit mult să ajung acolo. Este multă ordine şi disciplina, lucruri cu care am fost obişnuita de mică, de la karate. Nu m-aş putea vedea, într-o facultate oarecare. În şcoala militară, este greu, dar este frumos, este o experienţă de viaţă. Mă simt grozav în uniformă. Nu sunt de acord cu principiul <uniforma îţi dă putere>. Ador sentimentul pe care îl am când port uniforma, adică acela de a reprezenta o instituţie respectată a statului, Jandarmeria!”, spunea recent tânăra sportivă pentru Sportul Sălăjean.

Să mai adăugăm faptul că sălăjeanca a făcut primele cursuri la şcoala de la Fălticeni, iar din 8 ianuarie a început un stagiu de practică la Zalău ce durează patru luni.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE