Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău începe lupta pentru semifinalele Cupei EHF


În faza sferturilor de finală, gruparea de sub Meseş întâlneşte campioana Turciei, pe care speră să o învingă la o diferenţă liniştitoare de scor în meciul tur de la Zalău, pentru ca şansele de calificare să crească înaintea returului


Sâmbătă, ora 17.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”: 

HC Zalău –  Kastamonu Belediyesi GSK

Pentru a treia oară în ultimii şase ani, HC Zalău a reuşit să scrie istorie în Cupa EHF, ajungând din nou în sferturile celei de-a doua competiţii europene.

De data aceasta, gruparea de sub Meseş a avut de trecut de echipe cu renume european pentru a ajunge în această fază, iar în acest sezon, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici se poate mândri că a câştigat cu campioane din Suedia sau Cehia, dar şi în faţa a două foste câştigătoare de Liga Campionilor, Hypo Viena (în tururile preliminare) şi Larvik (în grupe). Frumoasa poveste europeană a Zalăului poate continua şi după această fază a competiţiei, însă pentru acest lucru este nevoie ca HC Zalău să treacă şi peste Kastamon Belediyesi GSK. Sorţii au fost mai generoşi cu gruparea de sub Meseş, care a evitat adversari precum Lada sau Brest şi a dat în sferturi peste campioana Turciei.

Kastamonu provine dintr-un campionat mai slab, însă această echipă trebuie luată în seamă având în vedere că este câştigătoarea Grupei C, unde a reuşit  cinci victorii, cu echipe precum Viborg, Byasen şi Vistal Gdynia. Chiar dacă nu are un palmares european atât de bogat precum al Zalăului, formaţia din Turcia are un lot pe măsură, în care se regăsesc handbaliste din Rusia, Croaţia, Polonia, Belarus, Muntenegru, Brazilia, România şi doar patru jucătoare din Turcia.

Cea mai în formă jucătoare pare a fi Iskenderoglu Serpil, care este a doua cea mai bună marcatoare din faza grupelor, centrul campioanei Turciei reuşind să înscrie 42 de goluri în şase meciuri.

Înaintea dublei cu Kastamonu, HC Zalău pare a fi favorită, însă pentru ca şansele de accedere în semifinale să devină reale, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici are nevoie de o victorie la o diferenţă mai mare de scor, având în vedere că returul care ar putea fi decisiv va avea loc în Turcia, pe 11 martie.

Este pentru a doua oară în acest sezon european când HC Zalău întâlneşte o echipă din Turcia. În turul II, sălăjencele au întâlnit vicecampioana Ankara,  pe care a învins-o cu 26 – 21 la Zalău, iar în retur tot la o diferenţă de 5 goluri, 34 – 29.

Biletele se pun în vânzare vineri

La meciurile din grupele Cupei EHF, HC Zalău a jucat cu casa închisă, toate biletele fiind vândute precum “pâinea caldă”. Se anunţă interes mare şi pentru partida din sferturi cu Kastamonu, iar organizatorii au anunţat că biletele vor fi scoase în vânzare începând de vineri, între orele 15.00 – 17.00 şi sâmbătă, după ora 15.00 (asta în cazul în care tichetele nu se vor epuiza din prima zi), la casieria Sălii Sporturilor. Şi pentru sferturi s-a decis ca preţul să fie la fel ca şi în meciurile din grupe, 10 lei.

Partida tur dintre HC Zalău şi Kastamonu se dispută sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” şi urmează să fie arbitrată de o brigadă din Italia, formată din Marco Di Domenico şi Lorenzo Fornasier, în timp ce observator EHF a fost delegat Marek Zabczynski din Polonia.

SCM Craiova – cealaltă echipă românească angrenată în această fază a Cupei EHF, va juca cu Lada Togliatti, partida tur urmând a avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, la Craiova. Dacă HC Zalău şi SCM Craiova trec de sferturi, în semifinale vom avea parte de un duel românesc. În celelte două partide din sferturi se vor întâlni Vipers – Brest şi Viborg – Larvik.

 

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in CUPELE EUROPENE