Connect with us

HANDBAL

Andrei Luca – managerul secţiei de handbal feminin de la CSM Bucureşti: “Ana Maria Dragut poate fi oricând în atenţia noastră”


În vară, singura internaţională de la HC Zalău se află la final de contract şi şansele ca ea continue la poalele Meseşului sunt minime. În ultima perioadă, s-a vorbit în handbalul românesc chiar şi despre posibilitatea ca valorosul inter să ajungă la campioana României

Originară din Dărăbani – un orăşel din judeţul Botoşani, Ana Maria Dragut (n. 24 Februarie 1990) s-a remarcat pe semicerc la LPS Botoşani, după care a ajuns la Rulmentul Braşov. În anul 2008 s-a transferat la HCM Roman şi tot atunci a debutat la Naţionala de tineret. Vreo cinci ani a îmbrăcat tricoul formaţiei HC Dunărea Brăila, dar în carieră a mai jucat pentru CSU Neptun Constanţa sau CSM Unirea Slobozia, fără să remarce în mod special.

În vara anului 2016, puternica handbalistă a fost luată sub aripa tehnicianului Gheorghe Tadici, cel care este cunoscut pentru capacitatea sa de a transforma o jucătoare cu calităţi într-o certitudine. Aşa s-a întâmplat şi în cazul valorului inter, care sub comanda lui Tadici şi-a făcut şi debutul la Naţională.

Mai mult, handbalista în vârstă 28 de ani a făcut parte din lotul României pentru Campionatul Mondial din Germania, desfăşurat în decembrie 2017.

La echipa de club, Dragut a fost golghetera Zalăului în campionatul trecut, cu 93 de goluri. Şi în actuala stagiune, Ana Maria Dragut este una dintre cele mai bune marcatoare a formaţiei sălăjene, cu 76 de reuşite – toate din acţiune, în condiţiile în care golgheteră este Roxana Rob cu 93 de goluri, majoritatea fiind însă înscrise de la 7m.

În această vară, singura internaţională a Zalăului se află la final de contract şi nu ştim dacă Dragut va mai îmbrăca tricoul celor de la HC Zalău şi pentru noua ediţie de campionat. În handbalul românesc se vorbeşte deja despre o despărţire între jucătoare şi clubul de la poalele Meseşului, dar nimic nu este clar deocamdată.

Recent, au existat şi zvonuri cum că Dragut ar putea ajunge la campioana României! Pentru a afla mai multe amănunte pe acest subiect, l-am contactat pe Andrei Luca – managerul secţiei de handbal feminin de la CSM Bucureşti.

Oficialul campioanei ne-a spus că Dragut este o jucătoare interesantă, care ar putea ajunge în lotul grupării din capitală, dar şansele ca moldoveanca să devină “tigroaică” încă din această vară şansele sunt minine.

Team-managerul a precizat însă că există posibilitatea ca handbalista să intre în vizorul celor de la CSM Bucureşti în următorii doi ani.

 “Ana Maria Dragut este o handbalistă talentată, care poate să atingă înalta performanţă. E o jucătoare de viitor, dar echipa noastră este formată deja pentru sezonul 2018 – 2019. Dragut poate fi oricând în atenţia noastră, fiindcă poate creşte şi poate atinge anumite performanţe. Nu negăm că într-un an sau doi ea poate ajunge la CSM Bucureşti! Este un element talentat şi sunt convins că va face faţă în continuare şi la Naţională. Este o handbalistă talentată şi sunt convins că într-un an sau doi va mai creşte în valoare. La noi uşile nu sunt închise, mai ales că vorbim de o jucătoare din România, dar momentan nu am contactat-o în mod special. În acest moment nu este pentru CSM Bucureşti, dar peste un an sau doi, cine ştie!?”, a declarat Andrei Luca pentru Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL